En ljuvligt god kaka som bakas i långpanna, en smak av sommaren!
Det här behöver du till en ugnsplåt:
4 ägg
5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
200 gram smält smör
3 tsk vaniljsocker
4 stjälkar rabarber ( normalstora )
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Smält smöret, och låt svalna något. Vispa ihop ägg och socker poröst häll sedan i även smöret.
vänd sedan ner mjöl och vaniljsocker i smeten. Bred ut smeten i en långpanna / form till ugnen.
Ansa rabarberna och hacka ner tunt, fördela rabarberna över smeten. grädda den i cirka 20 – 25 minuter i mitten på ugnen
Låt kakan svalna något, och pudra över rikligt med florsocker.
Skär sedan upp den i lagom stora bitar.
Mums till fikat.
Åh den ska jag prova idag! Menar du långpannan för ugnen?
Min hinnsvepning fungerade inte i förra veckan, men i måndags satte de igång mig och inom 1,5 timme kom min lille pojk, Lennox. I 38+2.
Så nu måste jag passa på att äta lite onyttigheter innan kroppen läkt och det är dags att komma i form igen. 😀
Mmm gott, smidigt att baka i långpanna och räcker till många, perfekt 🙂
Hej hur många gram rabarber tror du att det är? 😀
Hej Jenny!
Har en liten fråga om erat hus på Öland, har ni planer på att hyra ut det även i år? 🙂 (Har för mig att ni gjort det något år förut?)
Hoppas du får en fortsatt trevlig helg!
MUMS! Just att den är seg får det att vattnas i munnen ju 🙂
Ska absolut testas!
Sååå god! Ska precis göra den för andra gången. Dock inte så seg, men väldigt lättäten ?
Tack för ett bra recept ?
Tog mer rabarber, så det nästan täckte..
Blev väldigt syrlig och god. Mums!! ?
Bra recept!!
Helt fantastisk! Jag adderade påse kokos, kardemumma och sedan även hallon med rabarberna! Blev fantastiskt
Vad är det för mått på plåten??
Tack på förhand
Paula