Seg Rabarberkaka i långpanna

En ljuvligt god kaka som bakas i långpanna, en smak av sommaren!

IMG_1337 (1)

Det här behöver du till en ugnsplåt:
4 ägg
5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
200 gram smält smör
3 tsk vaniljsocker
4 stjälkar rabarber ( normalstora )

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Smält smöret, och låt svalna något. Vispa ihop ägg och socker poröst häll sedan i  även smöret.
vänd sedan ner mjöl och vaniljsocker i smeten.  Bred ut smeten i en långpanna / form till ugnen.
Ansa rabarberna och hacka ner tunt, fördela rabarberna över smeten. grädda den i cirka 20 – 25 minuter i mitten på ugnen
Låt kakan svalna något, och pudra över rikligt med florsocker.
Skär sedan upp den i lagom stora bitar.

Mums till fikat.

16
Prenumerera
Notis om

12 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linda
6 år sedan

Åh den ska jag prova idag! Menar du långpannan för ugnen?
Min hinnsvepning fungerade inte i förra veckan, men i måndags satte de igång mig och inom 1,5 timme kom min lille pojk, Lennox. I 38+2.
Så nu måste jag passa på att äta lite onyttigheter innan kroppen läkt och det är dags att komma i form igen. 😀

6 år sedan

Mmm gott, smidigt att baka i långpanna och räcker till många, perfekt 🙂

Amanda
6 år sedan

Hej hur många gram rabarber tror du att det är? 😀

Maria
6 år sedan

Hej Jenny!

Har en liten fråga om erat hus på Öland, har ni planer på att hyra ut det även i år? 🙂 (Har för mig att ni gjort det något år förut?)

Hoppas du får en fortsatt trevlig helg!

6 år sedan

MUMS! Just att den är seg får det att vattnas i munnen ju 🙂
Ska absolut testas!

Kristin
6 år sedan

Sååå god! Ska precis göra den för andra gången. Dock inte så seg, men väldigt lättäten ?
Tack för ett bra recept ?

Kristin
6 år sedan

Tog mer rabarber, så det nästan täckte..
Blev väldigt syrlig och god. Mums!! ?

Maria
5 år sedan

Bra recept!!

4 år sedan

Helt fantastisk! Jag adderade påse kokos, kardemumma och sedan även hallon med rabarberna! Blev fantastiskt

Paula
2 år sedan

Vad är det för mått på plåten??
Tack på förhand
Paula

Anita Delrot
6 månader sedan

Hej bakade denna kaka igen nu när de första rabarberns kommit. Jag vispade ägg o socker sedan rörde jag i övrigt men den blev inte seg utan halvgeggig nu är jag så ledsen. Förra året var den underbar. Vad har gjort fel?

Anita Delrot
Reply to  Anita Delrot
6 månader sedan

Fick ett mejl men ser inget svar tyvärr.

Nästa inlägg

Dumlemuffins

12
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x