Dumlemuffins

Visste ni att det var muffinsdagen idag?
Det känns ju som en dag värd att fira, eller hur. Kanske med dessa goda sega kladdkakemuffins med Dumle.  Busenkla att baka, och går typ inte misslyckas med.

IMG_1750

Jag brukar baka dubbelsats och frysa in. Perfekt att ta fram en påse när man får oväntat besök.

Till cirka 15  stycken :
100 gram smält smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
15 stycken dumlekolor
15 stycken noblesschoklad

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.  Ställ ut formarna på en plåt.
Knäck äggen i en skål och blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev. Blanda sist i smöret och rör tills smeten är ordentligt blandad. Häll upp i formarna 2/3 – med smet. Trycks ner en varsin dumle i mufffinsen, och grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 8-10 minuter. Ta ut och lägg en noblesschoklad på varje.

Serveras med fördel lite ljumna. Eller för den delen de är försvinnande goda även från frysen

2

8 responses to “Dumlemuffins

  1. Josefin Ogarp skriver:

    MEN ALLTSÅ! Måste göra dessa i morgon så jag kan bjuda på dom på söndag 🙂 Fyller år på onsdag så ska firas lite smått i helgen 🙂

  2. Maria skriver:

    Hej!
    En liten undran, ska verkligen smeten bli så stabbig?

    1. jennysmatblogg skriver:

      smeten ska vara stabbig, som en kladdkaks-smet 🙂 De är kladdkakemuffins.

  3. Maria skriver:

    Som godis blev de? Räcker nog inte länge med dubbel sats.
    Tack för alla goda recept på både mat och bak! Lätt att bli populär vid fikat när man testar dina recept?

  4. eva a skriver:

    kan man göra kladd kaka på detta recept

  5. Natalie skriver:

    Tror du detta recept går att göra med t.ex. Riesen istället för Dumle? 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Prova och berätta gärna hur de blev 🙂

  6. Monika skriver:

    Så underbart goda!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *