Dumlemuffins

Visste ni att det var muffinsdagen idag?
Det känns ju som en dag värd att fira, eller hur. Kanske med dessa goda sega kladdkakemuffins med Dumle.  Busenkla att baka, och går typ inte misslyckas med.

IMG_1750

Jag brukar baka dubbelsats och frysa in. Perfekt att ta fram en påse när man får oväntat besök.

Till cirka 15  stycken :
100 gram smält smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
15 stycken dumlekolor
15 stycken noblesschoklad

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.  Ställ ut formarna på en plåt.
Knäck äggen i en skål och blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev. Blanda sist i smöret och rör tills smeten är ordentligt blandad. Häll upp i formarna 2/3 – med smet. Trycks ner en varsin dumle i mufffinsen, och grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 8-10 minuter. Ta ut och lägg en noblesschoklad på varje.

Serveras med fördel lite ljumna. Eller för den delen de är försvinnande goda även från frysen

2
Prenumerera
Notis om
8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
4 år sedan

MEN ALLTSÅ! Måste göra dessa i morgon så jag kan bjuda på dom på söndag 🙂 Fyller år på onsdag så ska firas lite smått i helgen 🙂

Maria
4 år sedan

Hej!
En liten undran, ska verkligen smeten bli så stabbig?

jennysmatblogg
Reply to  Maria
4 år sedan

smeten ska vara stabbig, som en kladdkaks-smet 🙂 De är kladdkakemuffins.

Maria
4 år sedan

Som godis blev de? Räcker nog inte länge med dubbel sats.
Tack för alla goda recept på både mat och bak! Lätt att bli populär vid fikat när man testar dina recept?

eva a
4 år sedan

kan man göra kladd kaka på detta recept

Natalie
4 år sedan

Tror du detta recept går att göra med t.ex. Riesen istället för Dumle? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Natalie
4 år sedan

Prova och berätta gärna hur de blev 🙂

Monika
4 år sedan

Så underbart goda!

Nästa inlägg

Istället för tacomiddag

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x