Fisk- & räkgratäng med dill

Vissa dagar jobbar jag bara hemifrån, vissa dagar är det möten stup i kvarten. Idag är en lagom dag = halva dagen hemma och halva dagen iväg på möte. Efter dagens möte är det vårshow för Nomis klass, hon är taggad som bara den. Och vilken tur med vädret vi har idag då det blir picknick efteråt.

Innan jag rusar iväg så tänkte jag skriva ner ett middagstips till er, god gratäng med fisk & med smak av räkor.

IMG_3643 (1) IMG_3648
Det här behöver du till 5-6 personer:
1 block torsk
4 portioner lax
3 dl vispgrädde
220 gram räkost  ( cirka en tub )
1 kruka finhackad dill
salt & peppar
2 dl riven lagrad ost

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader
Skär upp den tinade fisken i kuber cirka 1*1 cm och lägg dem i en ugnsfast form.
Mät upp grädde, räkost, dill i en skål och vispa samman till en slät sås. Hacka ner dill och krydda med lite salt & peppar.
Fördela såsen över fisken och ställ in i ugnen cirka 20 minuter. Efter halva tiden tar du ut gratängen och lägger på osten så den hinner smälta.

Serveras med pressad potatis eller kokt ris.

4

7 responses to “Fisk- & räkgratäng med dill

  1. Helen skriver:

    Torsken??? Ska den bara läggas ner med laxen?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Den ska skäras i kuber och läggas ner med laxen 🙂 jag har uppdaterar receptet .

  2. Jessica skriver:

    1 block torsk, hur mkt är det ungefär? brukar köpa i portionsbitar precis som laxen nämligen… 😉

    1. Viktoria skriver:

      400 g

  3. Agnham68 skriver:

    Det är ännu godare med créme fraiche ist för grädde. Och använder inte riven ost uppepå.
    Gjort denna gratäng många år! Supergod och enkel. Brukar skala räkor och strö över vid serveringen.

  4. Sofie skriver:

    Hej Jenny! Kan du inte tipsa om bra och smarrig picknickmat, gärna barnvänlig. Tack på förhand!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *