Saftig rabarberkaka

Denna goda rabarberkaka fick jag mailad till mig en läsare som heter Jessica.
Tack för tipset, denna kommer bakas flera gånger.

Rabarberkaka
Det här behöver du till 10 -12 bitar:
smör & ströbröd till formen
120 gram rabarber + 2 tsk potatismjöl
100 gram smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
50 gram flagnad mandel
florsocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smörj & bröa formen cirka 24 cm.
Tvätta och ansa rabarberstjälkarna, skär dem i små bitar, blanda dem sedan med potatismjölet.  Smält smöret, och dra bort från värmen. Blanda de torra ingredienserna i en skål, och blanda ner i kastrullen tillsammans med äggen. Rör tills du har en jämn smet, fördela ut i formen. Fördela ut rabarberna och tryck ner dem lite i kakan. Strö öre flagad mandel
Grädda sedan kakan i mitten av ugnen & cirka 25- 30 minuter

Serveras med vaniljvisp eller grädde.

0
Prenumerera
Notis om

18 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
al68
8 år sedan

Mums så gott, skall man inte blanda i äggen ??

jennysmatblogg
Reply to  al68
8 år sedan

😉

Gunilla Petersson
Reply to  jennysmatblogg
8 år sedan

Vilken underbar rabarberkaka! Tack

8 år sedan

Så smarrigt! jag har rabarber i kylen som jag tänkt använda till ”Världens godaste rabarberpaj” men nu tror jag att jag testar ditt recept istället!

Trevlig helg!

Inredningshjälpen/Anette

8 år sedan

Ser verkligen super god ut. Måste testas i helgen, helt klart.
Testa denna: http://nouw.com/lisoball/godaste-rabarberkakan-med-vaniljsas-25027205
Magiskt god! 🙂

8 år sedan

Ska till svärmor och hämta lite rabarber i helgen 🙂 Jag vet vad jag ska baka som tack 😉

8 år sedan

Mums! Kakan står i ugnen, provade även att ha hälften hallon. Återstår att se om det blir en lyckad kombo ?

Sara
8 år sedan

Hejsan!
Jag undrar om man kan ha maizena istället för potatismjöl?
Mvh /Sara

Maria
8 år sedan

Bakade Rabarberkakan i går den gick på en gång när barnbarnen var här , helt underbart god o dessutom snabb o lätt att göra ! Har en en på gång i ugnen i dag igen ??

Paula
8 år sedan

Hej vad tror du om man lägger i lite jordgubbar??

jennysmatblogg
Reply to  Paula
8 år sedan

Låter mums.

Ulla-Britt
8 år sedan

Jättegod och så lätt att göra! Fredagsfika på jobbet idag!

Linda
8 år sedan

Har du florsocker i smeten eller enbart ovanpå kakan efter att du tagit ut den ur ugnen?

8 år sedan

[…] och en vän, tillika Vedic art-lärare, på landet! Måla, äta god mat, dricka lite vin, baka en kaka på årets första rabarber, mammatid (som i att tillbringa kvalitetstid tillsammans med min egen mamma), goda samtal, […]

Britt-Marie
8 år sedan

Den här gör jag med olika fyllningar, beroende på vad jag har hemma och vad som finns i frysen, björnbär, äpple, rabarber mm. Jag har ett recept på den här kakan som heter just ”året runt kaka” också är den ju så enkel att göra. Idag ska jag testa med lite hackad vit choklad i smeten tillsammans med rabarber.

Lina
8 år sedan

Mm hur blev kombinationen med vit choklad 🙂

7 år sedan

[…] Medan vi var ute på länk hade jag en rabarberkaka i ugnen.  Den var riktig god med glass.  Jag tog ingen bild på den för den var aningen för länge i ugnen – jag trodde nämligen jag skulle hinna hem snabbare än jag gjorde…  Men smarrig var den med den flagade mandeln ovanpå.  Testa!  Receptet hittar du här. […]

6 år sedan

Jag har inget potatismjöl, kan man använda nåt annat som binder?

Nästa inlägg

BookBeat och boktips!

18
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x