Söndagsmiddag

Godkväll i stugorna, 
Vilket ljuvligt väder vi har haft idag!  Perfekt stugväder och man vill bara vara ute och pyssla & plantera. Vi har även plockat fram alla utemöbler och tvättat dem. Dammat av krukor, och kastat bort gamla växter som troligtvis inte alls klarade övervintring i vedboden. Och vi har haft kusinen Lova på besök några timmar också, vi fikade & åt glass i solen. Maj är verkligen en av mina favoritmånader, allt blir grönt och det blommar överallt. Vi ville inte stå inne och laga mat idag, så till söndagsmiddag valde vi mellan att grilla eller åka och köpa kroppkakor. Och det blev det sistnämnda, så gott!

Vill du göra egna öländska kroppkakor så har du mitt bästa recept HÄR
IMG_1228 (1)

Vilka tillbehör vill du ha till dina kroppkakor ?

0
Prenumerera
Notis om
10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
5 år sedan

Asså omg nostalgi! Brukade alltid äta det på öland!

5 år sedan

Jag har faktiskt aldrig testat kroppkakor vad jag kan komma ihåg. vad jag har förstått så är det en specialitet som man antingen älskar eller inte gillar alls, och att man kan äta dem antingen kokta eller stekta, stämmer det och vilket gillar du bäst?

Kram

Inredningshjälpen/Anette

jennysmatblogg
Reply to  Inredningshjälpen
5 år sedan

Ja det stämmer 🙂 Jag gillar bäst de öländska kokta kroppkakorna. Även om vi gör små vita till jul, men de kokta grova är godare 🙂
Kram

Maria
5 år sedan

Jag äter mina med smör och lingonsylt. Min man, som är från Öland gör en enda röra på sin tallrik med kroppkakor, grädde, smör och lingonsylt ?

Maria Svensson
5 år sedan

Hej Jenny
Min mormor gjorde ofta en jätte enkel och god torskrätt.
Man lägger klickar med smör i botten på en kastrull. Lägg på halvtinade bitar av torsk. Salta lite. Lägg på tomater i bitar som får puttra med. Späd med lite valfri grädde till önskad mängd. Tillsätt färsk hackad dill i slutet och smaka av med salt och peppar. Serveras till god kokt potatis och knäckebröd. Mums

jennysmatblogg
Reply to  Maria Svensson
5 år sedan

Låter mums.

Carro
5 år sedan

Aldrig smakat kroppkakor, men numer är det inte så konstigt då jag inte äter kött. Fast det ser väldigt gott ut, så man blir ju nyfiken, undra om det finns/går att göra någon veg. variant på det? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Carro
5 år sedan

Jo, man kan göra blinningar. Det är helt utan fyllning 🙂
Annars vet jag att en del gör med svampfyllning.

Jess
5 år sedan

Jag bor ensam men ÄLSKAR kroppkakor. Känns dock så tråkigt att laga när man är själv för man orkar ju inte äta upp alla på en gång. Går kroppkakor att frysa in? Innan/efter kokningen? Om du inte provat, vad tror du? Vill verkligen veta, isf lagar jag ditt recept DIREKT!

jennysmatblogg
Reply to  Jess
5 år sedan

Frys in dem efter de kokat i spadet 🙂 Dvs vattnet de kokar i.

Nästa inlägg

Veckomatsedel

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x