Stracciatellamousse

Godkväll i stugorna.

Vi är precis hemkomna efter en bio jag och barnen ( alla utom Jacob ) Vi såg Djungelboken, oj vad spännande den va, bra och lite läskig.

Tänkte att jag skulle kika in med ytterligare ett tips på GOD efterrätt som ni kan göra till helgen. Denna Stracciatellamousse är inte bara god, utan lätt att förbereda också. Nu gjorde jag 4 jättedesserter för att det blev snyggare på bild. Men denna goding räcker gott och väl till 8 personer.
Så gott med chokladkrossen i denna, så ljuvligt god.

IMG_0067 (1)

Det här behöver du till 8 portioner : 

150 gram choklad ( jag hade hälften mörk & hälften mjölkchoklad)
2 dl vispgrädde
250 gram mascarpone ( eller philadelphia )
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här: 
Grovhacka chokladen. Vispa grädden luftigt, och rör ihop med mascarponen, florsocker + vaniljsocker.
Rör ihop till en jämn smet och vänd sedan ner chokladen. Spara lite till topping.
Häll upp i små serveringsglas och toppa med krossad choklad.

Denna kan förberedas timmar innan servering.
Smidigt!

IMG_0048 (1) IMG_0028 (1)

1

6 responses to “Stracciatellamousse

  1. Camilla skriver:

    Ska den stå i kylen eller frysen efter man tillagat den?

    1. jennysmatblogg skriver:

      I kylen 🙂

      1. Camilla skriver:

        Okej tack ☺️

  2. Stina skriver:

    Tror du den blir god om man byter ut chokladen mot bär?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Prova gärna 🙂 Det låter gott.

  3. Louise skriver:

    Denna var underbar! Hade i lite flingsalt ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *