Godkväll finingar,
Hoppas veckan varit bra so far, och tänk att det redan är fredag imorgon. Veckorna går så galet fort just nu. Jag har provat massa nya recept denna veckan, så håll utkik på bloggen. Blandannat bakade jag en grymt gooood brownie igår. En krämig brownie med en tryffeltopping av schweizernötschoklad. Omnomnom.
Ni missar väl inte att följa mig på instagram : @jennysmatblogg och Facebook HÄR
Brownie cirka 15 bitar
200 g smör
4 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 rumsvarma ägg
2 nypor flingsalt
Tryffel
3/4 dl vispgrädde
200 gram schweizernötschoklad
hackade hasselnötter
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader. Klä en form, ca 25 x 30 cm, med bakplåtspapper.
Smält smör och socker i en kastrull. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vispa sedan ner smörblandningen i bunken. Tillsätt äggen och salt och vispa ihop till en jämn smet. Fördela smeten jämnt i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 18–20 minuter. Brownie:n ska vara kladdig i mitten. Låt svalna innan du lägger på toppingen.
Värm upp grädden i en kastrull, när den kokat upp så tar du bort den från plattan direkt, bryt ner chokladen och rör den blank.
Fördela ut tryffel över kakan och låt svalna i kylen gärna över natten, innan du skär upp den i bitar.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och ett annat litet Tisdagstips är ju REA:N på Bubbleroom, där det just nu är upp till 70 %
på alla dessa fina kläder. KLICKA HÄR.
Det där såg ju gott ut!!
Jag har bakar dumlegrottor, chokladbollar, bisvier och bullar till kalas på söndag och just nu ligger allt i frysen! Jag undrar hur jag på bästa (godaste) sätt tinar upp bakverken! ska jag ställa fram allt i rumstemperatur några timmar innan eller värma i ugn? ska jag låta allt ligga kvar i påsar eller lägga allt på ett fat!
Tacksam för svar, bästa bloggen!
Tack snälla 🙂
Ta fram och ställ på kakfaten 1 timme innan
Bullarna skulle jag värma i ugnen ca 100 grader 10 minuter. Bröd som värms blir som nybakat. Tinade bullar kan bli lite tråkiga annars.
Ser underbart gott ut.
Jag undrar om du har nått recept med nötcreme på burk? Har fått en sån men vet inte alls vad jag ska baka… Hittade inget när jag sökte på bloggen.
Vänliga hälsningar Jessica
Tyvärr inget än, men har varit nyfiken på att prova att göra egen 🙂
Vad gott det där ser ut!
Har du bakat något med dadlar som är nya trenden för nyttiga bakverk? 🙂
Nix, Jag gillar onyttiga bättre 😀
Hej. Jag undrar om dina recept, mat som bakverk är gjorda i vanlig ugn el varmluft? Så jag vet vad jag ska utgå ifrån när det gäller graderna ☺
Vanlig över & under värme 🙂
Vad är anledningen till det? De flesta har väl varmluftsugn idag? Blir de bättre med vanlig över och under värme?
Hej!! Jag undrar om sockret ska smälta eller fortfarande vara kristaller när man smält det med smöret? Kanske en dum fråga men blir så osäker
allt bör smälta 🙂
[…] på brownies med schweizernötstryffel hittar du HÄR, cheescake i glas hittar du HÄR och wooken kommer på bloggen inom […]
Sockret i smöret smälter inte, vad har jag gjort fel? ???
Nu skriver jag igen.. ? Tog ut den efter 20 min tyckte den var väldigt lös och hade inne ytterligare 5 min men vågade inte ha inne mer. Tänkte att det är väl som med kladdkaka att det stelnar och var rädd att övergrädda. Den har stått i frysen en stund och sedan kylen men är fortfarande helt lös som smet?? Har du skrivit fel tid i texten eller har jag gjort något fel? ?
Kakan ska stå i kylen över natten. Minst 10 timmar 🙂
Hej! Då jag är nötallergiker undrar jag om du har något förslag på vad jag kan använda istället? Tänkte daimchocklad, tror du det fungerar?
Absolut. Byt mot din favvo-choklad