Påskkakor med strössel

Godmorgon,

Kikar förbi med lite mer påsktips. Färgglada påskkakor, som är busenkla att baka.
Jag böjde en rund pepparkaksform tills den blev oval för att stämpla ut i ”äggen” Glasyren färgade jag med ett par droppar karamellfärg  ( hushållsfärg heter det väl kanske numera ). Perfekt & rolig kaka att baka med barnen!  Funkar fin fint att frysa in.

IMG_6262
Det här behöver du till 15 stycken äggkakor:
100 gram rumsvarmt smör
3/4 dl strösocker
1 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Glasyr:
2 dl florsocker
2-3 tsk vatten
+ några droppar karamellfärg

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Vispa ihop smör och strösocker med en elvisp.
Vänd ner ägget och rör ihop. Blanda ihop torra ingredienser och vänd ner och baka ihop
till en smidig deg. Ta fram en plåt och klä med bakplåtspapper.

IMG_6189

Baka / kavla ut degen på ett annat bakplåtspapper. Tryck ut äggen och kavla om degen, precis som när man bakar pepparkakor.  Grädda sedan kakorna i 12 minuter, eller tills de är klara. Låt kakorna svalna helt. Under tiden gör du glasyren. Jag delade på min glasyr & gjorde min i två olika skålar för jag ville ha olika färger.
Bred ut glasyren över kakorna, och strössla över strösslet.

Klart!

2

8 responses to “Påskkakor med strössel

  1. Madeleine skriver:

    Hej Jenny
    Tack för en inspirerande blogg , du har räddat mig från korvträsket 🙂
    Gillar dina fina matbilder , fotograferar du själv ?
    Vad har du för tips för oss amatörer som ibland vill lägga upp en matbild till bekanta på instagram .
    Jag tänker på ljus , inställningar , redigerar du bilden efteråt ? Ha en fin dag <3

  2. Therese skriver:

    Hej!! Vill bara säga tack för alla underbara recept!! Jag är mamma till en tjej på 5år som har diabetes, så hos oss blir de mycket matlagning av alla dess slag,luncher,mellis, ja allt! Men du har förenklat min vardag!!? Tack!!

  3. Anna-Karin skriver:

    Kan man frysa med glasyr, strössel och allt ?? Eller får man frysa bara kakorna och lägga på det andra inför servering?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Frys in dem när de är klara. Funkar fint.

  4. Maria skriver:

    Provade dessa idag. Var roligt för sonen på 3 år och de blev super goda!

  5. Ewa skriver:

    Hej. Står mitt i baket av dessa nu och fatter inte alls vad du menar med ”Baka / kavla ut degen på ett annat bakplåtspapper. Tryck ut äggen och kavla om degen, precis som när man bakar pepparkakor. ” ? Bakar inte pepparkakor och förstår inte. Hjälp!?

    1. Ewa skriver:

      Efter att ha läst det i omgångar, tryck ut med en stans såklart…

  6. Veronica skriver:

    Hej, kan man göra dessa med Lailas mjölmix?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *