Svar på era frågor om Maldiverna

God kväll från stugan,

Vi har precis börjat få upp värmen här på öland, tack vare bra element & brasa.
Jag har kikat på era frågor ni ställde i tidigare inlägg och ska försöka svara så bra jag kan.
De flesta frågorna var rätt lika så jag sammanställde alla frågor här nedan.

mald

mald2

Jag tycker att Maldiverna är ett resmål för nygifta eller par. Det är inga direkta aktiviteter, utan mest bara sol & bad. Ingen shopping, och du kan lätt promenera runt din ö på 10 – 20 minuter. Under våra dagar tror jag att det var två barnfamiljer här på de olika öarna. Så jag tycker nog inte att det är ett ställe för barnfamiljer.

Thailand eller Maldiverna? Det är inte riktigt samma sak, Maldiverna är det ljuvligaste stället jag har besökt. Fast de öar vi besökte i Thailand ( Koh Kardan, Koh Ngai och Koh Mook ) var också väldigt fina. Thailand = billigt, solsäkert, turistanpassat & vackert, där är det mer prisvärt än Maldiverna. Maldiverna i sin tur är dyrare, svårare att transportera sig mellan öarna fast helt magnifikt vackert. Kommer absolut att åka tillbaka någon gång i framtiden. Snorklingen är grym, massa vackra fiskar, hajar & rockor inpå knuten. Ofarliga såklart och häftigt. På maldiverna finns inga mygg, inga myror eller småkryp- I Thailand kryllar det av dem.

Vi bokade flyg för sig & hotell för sig ( flygresor.se ) och hotell hittade vi på ( hotels.com , agoda.se & booking.com ) Vad det kostar beror på vad du väljer för standard, men det är mycket dyrare än Thailand. Vi valde de två öarna närmast flygplatsen, p.ga att vi ville ha nära till flygplatsen. Eftersom att vi bara stannade i 8 dagar. Många öar är det sjöflyg till ( väldigt dyrt ) kan man ta speedboat så är det bra mycket billigare.

Velarussu var den bästa ön, Adaaran pristige ( sista ön ) var inte hälften så vacker, eller prisvärt. Ett litet tips för er som planerar att åka. Vi är glada att vi bytte ö, då det lätt blir långtråkigt, men nästa gång kommer vi välja en annan ö än Adaaran. Hotellen hämtar er från flygplatsen för cirka 2500 :- ( per par )

Det är dyrt att leva på Maldiverna, finns inga butiker mer än hotellet & deras restaurang. En vatten kostar 30 : – / en bubbelvatten cirka 60 : – och en varmrätt cirka 700-800 : – stycket. Det tycker iallafall jag är väldigt dyrt. Gott men dyrt.

Några småutflykter kan anordnas från öarna: snorkling, dykning, fiska & besöka närliggande öar.

Hoppas ni fått svar på era frågor 🙂

0
Prenumerera
Notis om

13 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Josefine
8 år sedan

Man blir så himla sugen på att åka till aka till Maldiverna när det kommer på tal.

Jag och min man var där på bröllopsresa i oktober. 2 veckor med all incl som vi bokade via Fritidsresor (sjöflygplan ingick då också)

Kuredu, ön vi var på var magisk och rätt stor med lite shopping, flera restauranger, barer samt en liten golfbana. . Tog ca 50-60 minuter att gå runt hela och det var mycket barnfamiljer och väldigt barnanpassat. Så ska man åka med barn rekommenderas den ön absolut! Vi planerar att åka tillbaka nån gång och då även ta med våran dotter 🙂
Maldiverna är magiskt!

Caroline
8 år sedan

Vilken typ av mat fick man för det priset – Nobelmiddag??
800:- för en middag är sannerligen dyrt om man ska göra om det 8 dagar i följd, och dessutom kanske man vill ha lite lunch där emellan…
Rika nygifta par kanske Maldiverna passar bäst för då 😉

jennysmatblogg
Reply to  Caroline
8 år sedan

En pastarätt eller en kötträtt 🙂 alltså ingen tre rättersmiddG ?Svindyrt men så värt det

Linda
8 år sedan

Ja jag funderade också på priset angående maten. Det kan väll inte vara standard att en middag för en person kostar 800 kr? 🙂

Memma
8 år sedan

Värt det? En middag för 800 spänn?

jennysmatblogg
Reply to  Memma
8 år sedan

Svindyrt ja – men väldigt god mat ja 🙂
Maldiverna är inte Thailand, utan ett resmål för lyx.
Dyrt & mycket bra standard och valuta för pengarna ? Ja

8 år sedan

Så fina bilder 🙂 Har varit så roligt att få följa med dig överallt! Jag tycker att Maldiverna känns mer lyxigt men Thailand hade jag valt för shopping 🙂

8 år sedan

Helt uuuuunderbara bilder 🙂 Vill också åka dit!

Vill tipsa om en tävling som jag har på min blogg där man vinna ett paket fyllt med saker till sin katt 🙂
http://djurfamiljen.se/

Memma
8 år sedan

Sorry, kan inte tänka mig att det är värt pengarna. Middag för två i en vecka blir drygt 11 000. Och det gäller bara middagen. Alla andra måltider,då?
Det är sjukt dyrt. Sjukt dyrt.

8 år sedan

Mitt tips är att ALLTID, utan undantag, välja till all inclusive och att inte åka till en ö som inte erbjuder detta. Man tjänar på all inclusive utan tvekan.

Sjöflyg kostade för oss cirka 600 kronor per person, tur och retur och det var helt klart värt det. Se till att boka det hemifrån. Det gick fort att ta sig till ön och utsikten från sjöflygplanet var en upplevelse i sig.

Maldiverna har väldigt många små öar och alla erbjuder olika saker. Det finns miniö:ar och det finns stora ö:ar med många aktiviteter att göra. Mitt tips är att försöka hitta en ö som passar bra från början och hoppa över byte av ö. Min erfarenhet är att är Maldiverna inte är riktigt anpassat för att ”omkringresande” och att det är bekvämare och skönare att stanna på samma ö hela tiden 🙂

Mysan
8 år sedan

Dra mig baklänges vad dyrt! Satte nästan morgon kaffet i halsen 😉 Men, det är väl som du skriver att Maldiverna är LYX. Sen är det ju så att sitter du väl på ön och det bara är hotellet som har utbud av mat och dryck, jaa då har du inget val än att handla där 😉

Cikoria
8 år sedan

Har väl haft en dröm att någon gång i mitt få göra en långresa till de ställen som verkar vara fantastiskt vackra; Maldiverna, Seychellerna och Mauritius. Men det är bara att inse att Maldiverna kan jag glömma, middagar som kostar 800 kr, det är bara helt omöjligt när man inte har så gott om pengar med enbart sjukbidrag som inkomst.

Madeleine
8 år sedan

Hej!

Vi vill åka till Maldiverna på bröllopsresa, men jag blir lite nervös över maten. Vad är det för mat? Är det bara fisk på Maldiverna eller kan man få kött? Tacksam försvar. ?

Nästa inlägg

Parmesanpanerad kycklingfile med potatispure

13
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x