Veckomatsedel

Morrn morrn.
Här kommer mina förslag till veckomatsedel, hoppas att ni gillar.

Måndag
 : Tomat & mozzarellapaj
 Tisdag : Baconinlindad lax
Onsdag: Ost- & skinkpaj
Torsdag: Chili- & örtkryddade köttbullar
Fredag: Panerad & fylld skinksnitzel
aveck2

Du behöver till 4 personer:
8 skinkschnitzlar
8 skivor ost
8 bitar rökt skinka
smör

2 vispade ägg
3 dl ströbröd
salt & peppar

serveras med ugnbakade rotfrukter och lite krispiga grönsaker

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader, skala och klyfta upp rotfrukterna, strö över rapsolja och pudra över ströbröd & flingsalt. Ströbrödet gör klyftisarna extra krispiga & goda. Ställ in i ugnen, i cirka 30 – 40 minuter- tills de är klara. Lägg ut skinkschnitzlarna på en skärbräda och banka ut dem med en kötthammare eller en brödkavel. Lägg två skivor ost och en skinkbit på hälften av dem och lägg den andra skinkschnitzeln över. Salta & peppra. Hetta upp en stekpanna med smör,  vänd bägge sidor i det uppvispade ägget, och sedan i ströbrödet och lägg ner i stekpannan. Stek varje sida på medellåg värme för att det inte ska brännas. När schnitzlarna är genomstekta servera genast med klyftpotatis, sallas, en bit citron
och en god bearneiesås.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Något gott till kaffet:  Kladdiga Mariannerutor

aveck3

Recept på långpannekakor kan man inte få för många av.
Kanonbra att baka till kalas, eller om man vill fylla upp frysen.

Till den sega mintkakan behöver du :

200 gram smör
4 ägg
5 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
8 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
1 påse med mariannegodis (sådan med papper)

Gör så här
Ställ ugnen på 150 grader.
Smält smöret på svag värme, och låt svalna. Vispa socker och ägg poröst, vänd sedan i smöret.
Mixa mariannegodisarna till pulver, och rör ihop detta med de övriga torra ingredienserna
rör ner dessa ( vispa inte) i smeten  och blanda försiktigt om till en slät smet,
och häll sedan upp det på en långpanna med bakplåtspapper.

Grädda i mitten på ugnen i ca 30 – 35 minuter.

Ska sedan helst stå kallt en stund innan servering så de blir sådär sega / knäckiga.
Nu hade vi lite bråttom, så vi serverade dem varma.  Men jag tycker att de var goda varma också – påminner om mintkladdkaka.

 

0
Prenumerera
Notis om
4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
sanna
5 år sedan

har en fråga som inte rör detta inägget. men hoppas du eller någon annan av alla dina följare kan svara på! det sägs ju att den kontroversiella försäljningen har blivit förbjuden på stränderna i thailand. men har den flyttat på sig eller har den försvunnit? tänker på uppskuren frukt, mixade fruktdrinkar och banana panncakes osv. finns det inte i samma utsträckning längre?

jennysmatblogg
Reply to  sanna
5 år sedan

Det finns inga strandförsäljare. Utan det är de vanliga matvagnarna som står på gatorna man får handla av, eller hotellen 🙂

Sanna
Reply to  jennysmatblogg
5 år sedan

Ok tack för svaret!! Så då är det kanske mest skönt=)

frida
5 år sedan

Jag är lite nyfiken, när du skriver ”skinkschnitzel 8st” i receptet, använder du dig då av köpta eller gör du helt egna?

Nästa inlägg

Nya soffbordet

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x