Mjölkchokladsbiskvier

 När man väl bakar biskvier så är det smidigt och roligt att prova flera olika sorters smaksättningar.
Mjölkchokladbiskvier är barnen favoriter.

Missa inte att följa mig på Instagram för mer inspo : @jennysmatblogg

IMG_3793 (2)

Det här behöver du till cirka 20-22 biskiver :
300 gram mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita ( ett stort ägg eller två små )

Fyllningen: 
300 gram rumsvarmt smör
1 äggula
2 dl florsocker
50 gram smält mjölkchoklad

Garnering: 200 gram mjölkchoklad

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet / deg med äggvitan och socker. Spritsa eller klicka ut på en plåt och grädda i mitten på ugnen i cirka 10- 18 minuter , de ska fortfarande vara lite sega i mitten.
Låt bottnarna svalna och rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Rör ihop 300 gram rumsvarmt smör+ 1 äggula, avsvalnad smält mjölkchoklad & florsocker. Rör ihop till en jämn och klumpfri smet. Fördela ut fyllningen på bottnarna. Ställ dem gärna svalt 10-15 minuter innan du chokladdoppar dem ( spara ett par rutor för dekoration av biskvierna )

Voila! Busenkelt & jättegott.

IMG_3790

1
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Marie
8 år sedan

Hur länge står sig dessa efter att man gjort dem? Har förvarat dem i kylskåp sen jag gjorde dem i fredags kväll.
Mvh Marie

Reply to  Marie
7 år sedan

Du Kan med fördel frysa dem. De håller då i flera månader. / Birgitte Medevi

Anna-karin Lindahl
7 år sedan

Hej!
Verkligen ett kanonrecept på biskvier, men nog var det väl lite väl mycket fyllning??
Tack för en kanonbra blogg med många fina recept.
Mvh/ Anna-karin

Therese
1 år sedan

Så goda! Jag tog 50 g choklad extra till krämen. 100g extra mandelmassa och 1 äggvita extra. 🙂

Nästa inlägg

Grönpepparbiffar

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x