Grönpepparbiffar

Hej på er. 
Här kommer ett litet tidsinställt inlägg medan jag är iväg och bakar för fulla muggar, och bästa Ulrika fixar finaste bilderna. Detta middagstipset är något för dig som precis som jag gillar hemlagade biffar.
Och skippar du potatisen ( och gelén i såsen) så har du en prima lchf-rätt.
IMG_3970IMG_3942

Det här behöver du: 
1 kilo nötfärs
3 msk konc. oxfond
1 tsk salt
1/2 msk finkrossad grönpeppar

Såsen:
1 dl vatten
100 gram färskost
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 msk kinesisk soja
2 msk konc. oxfond
1 msk finkrossad grönpeppar
1 tsk rödavinbärsgele
salt

Serveras med kokt potatis

Gör så här:
Ställ ugnen på 70 grader.
Rör ihop smeten till biffarna och stek dem klara i smör.  Lägg biffarna i ugnen medan du gör såsen. Häll ner vatten i stekpannan och vispa upp skyn. Sila den ev om det behövs. Vänd ner färskosten och vispa tills du har en klumpfri sås. Vän ner grädde, soja, fond & låt sjuda upp.
Smaka av såsen med salt, gele & finkrossad grönpeppar

1
Prenumerera
Notis om
12 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
5 år sedan

Grönpepparbiffar är en favorit! 🙂

http://billigareshopping.se

Elin
5 år sedan

Oj, ett sådant där pepparkorn vill man inte bita i, hihi.

Lisa
5 år sedan

Låter väldigt gott. Mitt problem är kinesisk soja. Tycker det blir alldeles för salt med den kan jag droppa lite guldsoja i istället?

Frida
5 år sedan

Vad är det för typ av färskost som du har i? Typ Philadelphiaost eller?

jennysmatblogg
Reply to  Frida
5 år sedan

Precis 🙂

Mattias
4 år sedan

Hur länge ska biffarna vara i Ugnen? Står ingen tidsangivelse.

jennysmatblogg
Reply to  Mattias
4 år sedan

Tills de är genomstekta, cirka 15- 20 minuter.

Pontus
Reply to  jennysmatblogg
4 år sedan

Det står att dom ska stekas klara i smör.
Men här skriver du att dom ska gå klara i ugnen.
Hur ska det vara?

jennysmatblogg
Reply to  Pontus
4 år sedan

Det är bara för att de ska hålla sig varma medan du gör såsen 🙂

4 år sedan

[…] Onsdag – Grönpepparbiffar […]

Evelina
3 år sedan

Hur menar du med finkrossade grönpepparkorn? Kan man hacka de lätt med en kniv?

jennysmatblogg
Reply to  Evelina
3 år sedan

Hej.
Jag krossade min lätt i en mortel.

Nästa inlägg

Framme på Radisson

12
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x