Barnkalas, lekar & tips

Godkväll i stugorna,

Jag kom precis innan för dörren, vi har fixat & burit in veden och staplat några kubik. Får väl hoppas att kylan kommer tillbaka, så vi inte gjort det helt i onödan. Hihi…  I förmiddags vankades det barnkalas, Nomi bjöd in alla sin tjejkompisar i klassen till ett bowlingkalas. Efter några återbud så vart det 14 stycken glada etta-klassare som dök upp. Och det blev bowling, fika & massa lekar, de där två timmarna susade förbi fortare än kvickt.

Jag såg att några av er önskade lite kalastips, lekar & annat. Så jag uppdaterar mitt inlägg från förra året då vi hyrde gymnastiksalen och hade kalas. Ett tips är att göra egna godisstrutar. Det fixar man enkelt själv med presentpapper eller tidningar.

IMG_4888

Jag klippte ut bitar lika stora som A4-papper och rullade ihop dem till strutar. Jag tejpade kanten på dem och sen var de stadiga, och gick att stapla över varandra ( så de tar ingen plats att förvara direkt.) Sen fyllde vi strutarna med massa godis : halsband, tuggummi, sura nappar , mentos och massa mera.

IMG_4895

Vi fick 20 festliga och färglada godispåsar till en kostnad på 7 kronor. Roligt att göra var det också – pappret köpte jag på Ö0B

IMG_4909

Och så över till lekarna:

Presentleken: 
Alla sätter sig i en ring med sina paket, sen har man en tärning. Den som får en 1:a eller 6:a får ge sitt paket till födelsedagsbarnet.

Pricka svansen på grisen:
Klockren barnkalaslek. Gör en gristavla knyt en sjal för ögonen, snurra ett par varv, ha en penna och måla sedan svansen på grisen.

Följa John
Låt barnen turas om att få vara John, cirka 2 minut var. 

Dansstopp
Denna leken blir alltid poppis på kalas.

Hela havet stormar
Ställ upp stolar med ryggarna mot varandra, en stol mindre en deltagare. När musiken spelas går barnen runt stolarna, när musiken slutar ska man genast sätta sig på en stol. En åker ut, och man lyfter bort en stol tills det bara finns en vinnare kvar.

Hinderbana / stationer
Rolig lek om man är te.x i en gymnastiksal

Godisleken:
En bricka olika små godisar, börja med att lägga upp cirka 10 godisar på brickan.
Det barnet som börjar få vända sig om medan gruppen bestämmer vilken stoppbiten är. När de bestämt sig så får barnet äta så många godisar tills han/ hon tar stoppbiten. Sedan lägger man upp lika många godisar igen och då är det nästa barns tur.

Under hökens vingar
Gröna lyktan
Kom alla små kycklingar
( Dessa 3 lekar är lättare att leka om man är utomhus)

Sist fick barnen måla fiskedammen, alla barnen fick måla fiskar, sjöstjärnor, maneter, sjöjungfrur o.sv på ett stort lakan ( detta vart mkt uppskattat och de var jätteduktiga ) Sen fäste denna upp och de fiskade upp en varsin godispåse . Skattjakt är också uppskattat om man inte vill ha fiskedamm.

2
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Therese
8 år sedan

Godmorgon! Vad många bra tips på lekar! Ville bara tipsa om att ”svansen på grisen” gärna kan anpassas om man har något tema på kalaset. Vi hade nyligen 5-årskalas med lite Frosttema, då hade jag skrivit ut en bild på Elsa i A3-format, klippt ut henne och klippt bort flätan från bilden och sen kopierat upp den så alla fick varsin fläta att sätta dit, blev mycket populärt! Går ju också att tex sätta glasögon på en minion, lapp för ögat på en pirat, hjälm på en hockeyspelare osv…. Ha en bra dag!

Nästa inlägg

Veckomatsedel

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x