Krämig carbonara med bacon& kyckling

Söker du middagstips till ikväll, då kanske jag har svaret på det. För efter alla dessa bakverk jag har uppdaterat med så vill jag blanda in en riktigt god & lättlagad middag.

En krämig carbonara med bacon & kyckling, tar lika lång tid att laga som pastan tar att koka. IMG_3547
Det här behöver du till 4-5 personer:
1 pkt bacon
smör
700 gram kycklingefile
5 dl creme fraiche
2 msk chilisås
salt & peppar

Serveras med pasta & en krispig sallad

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning.  Skär baconet i mindre bitar och fräs det knaperstekt i en stekpanna. Under tiden strimlar du kycklingen i mindre delar, och sedan fräser du den i smör tills den är genomstekt. Sänk värmen och vänd ner crème fraichen, chilisåsen & låt sjuda upp under omrörning. Låt sjuda ett par minuter och smaka av med salt & peppar.

Servera genast.

3

12 responses to “Krämig carbonara med bacon& kyckling

  1. Erika skriver:

    Väntar på receptet du skulle lägga ut idag på dom där Nutella bollarna som såg så goda ur! 😀

    1. jennysmatblogg skriver:

      Nu finns det på bloggen.

  2. Hanna skriver:

    Hej!
    Jag har en liten dryg fråga, varför kallar du den carbonara och inte typ pastasås? Det är väl ingen carbonara som innehåller kyckling och chilisås? Vart är parmesanen?
    Tack för en fin blogg med många goda recept som jag har provat

    1. jennysmatblogg skriver:

      Hej Hanna,
      Tyckte det var roligt att döpa det till carbonara eftersom det liknar det 🙂 men visste att denna fråga skulle dyka upp 😉
      Jag gör vegetariska ”kött”bullar också. Roligt att leka med olika namn & maträtter,

      Ha bästa helgen 🙂

  3. Petra Kallas skriver:

    Helnöjd. Allla familjemedlemmar tyckte det var gott och roligt med variation ?

  4. Tanja skriver:

    Hejsan! Vad är det för chilisås?? Eller är det nåt man ska veta vad det är.. ;D (stenkoll)

    1. jennysmatblogg skriver:

      Chilisås hittar du brevid ketchupen i mataffären 🙂

  5. Linda skriver:

    Cillisåsen var slut hemma, så tog i lite tomatpuré och lite tabasco, har inget att jämföra med men de blev super gott.. tack för middagstipset =)

  6. Edvin Bergsten skriver:

    Hej! Gör du vanlig Carbonara först och sen kycklingen eller ska jag bara göra som det står? Tänkte mer när man stekt klart baconet och kycklingen ska i.

  7. Johanna skriver:

    Har en 6åring som bråkar om all mat jag lagar här hemma, provar nytt hela tiden men inget duger. Tills idag när jag lagade denna carbonara, hon åt, utan minsta lilla protest. Var i totalt chocktillstånd. Magi Jenny! Tack!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Vad roligt att höra! 🙂

Lämna ett svar till Edvin Bergsten Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *