Krämig carbonara med bacon& kyckling

Söker du middagstips till ikväll, då kanske jag har svaret på det. För efter alla dessa bakverk jag har uppdaterat med så vill jag blanda in en riktigt god & lättlagad middag.

En krämig carbonara med bacon & kyckling, tar lika lång tid att laga som pastan tar att koka. IMG_3547
Det här behöver du till 4-5 personer:
1 pkt bacon
smör
700 gram kycklingefile
5 dl creme fraiche
2 msk chilisås
salt & peppar

Serveras med pasta & en krispig sallad

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning.  Skär baconet i mindre bitar och fräs det knaperstekt i en stekpanna. Under tiden strimlar du kycklingen i mindre delar, och sedan fräser du den i smör tills den är genomstekt. Sänk värmen och vänd ner crème fraichen, chilisåsen & låt sjuda upp under omrörning. Låt sjuda ett par minuter och smaka av med salt & peppar.

Servera genast.

2
Prenumerera
Notis om
12 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Erika
5 år sedan

Väntar på receptet du skulle lägga ut idag på dom där Nutella bollarna som såg så goda ur! 😀

jennysmatblogg
Reply to  Erika
5 år sedan

Nu finns det på bloggen.

Hanna
5 år sedan

Hej!
Jag har en liten dryg fråga, varför kallar du den carbonara och inte typ pastasås? Det är väl ingen carbonara som innehåller kyckling och chilisås? Vart är parmesanen?
Tack för en fin blogg med många goda recept som jag har provat

jennysmatblogg
Reply to  Hanna
5 år sedan

Hej Hanna,
Tyckte det var roligt att döpa det till carbonara eftersom det liknar det 🙂 men visste att denna fråga skulle dyka upp 😉
Jag gör vegetariska ”kött”bullar också. Roligt att leka med olika namn & maträtter,

Ha bästa helgen 🙂

5 år sedan

[…] Vegetarisk Pastasås Tisdag Smörstekt torsk  med baconkrips Onsdag Carbonara med kyckling Torsdag Canjungryta Fredag Fläskfile […]

Petra Kallas
5 år sedan

Helnöjd. Allla familjemedlemmar tyckte det var gott och roligt med variation ?

Tanja
4 år sedan

Hejsan! Vad är det för chilisås?? Eller är det nåt man ska veta vad det är.. ;D (stenkoll)

jennysmatblogg
Reply to  Tanja
4 år sedan

Chilisås hittar du brevid ketchupen i mataffären 🙂

Linda
3 år sedan

Cillisåsen var slut hemma, så tog i lite tomatpuré och lite tabasco, har inget att jämföra med men de blev super gott.. tack för middagstipset =)

Edvin Bergsten
3 år sedan

Hej! Gör du vanlig Carbonara först och sen kycklingen eller ska jag bara göra som det står? Tänkte mer när man stekt klart baconet och kycklingen ska i.

Johanna
2 år sedan

Har en 6åring som bråkar om all mat jag lagar här hemma, provar nytt hela tiden men inget duger. Tills idag när jag lagade denna carbonara, hon åt, utan minsta lilla protest. Var i totalt chocktillstånd. Magi Jenny! Tack!

jennysmatblogg
Reply to  Johanna
2 år sedan

Vad roligt att höra! 🙂

Nästa inlägg

Aftonbladet

12
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x