Godaste pajen i portionsglas

Hej där,

Bananoffepaj med krämig kola & lättvispad grädde, det bjöd vi på igår till gästerna. Jag insåg att jag inte hade några bra formar här i stugan till att göra en vanlig paj, så jag gjorde dem istället i portionsglas istället. Detta är en efterrätt du slänger ihop på tio minuter, lätt som en plätt och nog den godaste pajen jag vet.

IMG_1399

Du behöver till 10 portioner: 
200 gram digestiv
100 gram smör (extra saltat)
1 burk karamelliserad mjölk
2 bananer
2 1/2 dl vispgrädde
2 grovhackade dubbeldaim

Gör så här:
Smula kexen för hand eller i matberedare, smält smöret och rör ihop till en smulig deg.
Fördela ut i glasen, och fördela även ut den karamelliserade mjölken ( kolan) skiva banan och lägg över. Grädden ska vara lättvispad och läggas över bananerna. Strö över daimkrosset och servera.

Den går att förbereda flera timmar innan servering, förvaras i kylskåp.

IMG_1374 IMG_1380

2

21 responses to “Godaste pajen i portionsglas

  1. Elle skriver:

    Hej Jenny. Skulle sååå gärna vilja veta hur kaminen målades och vilken färg som användes?? Är såå sugen på att börja fixa här hemma 🙂 Får så mycket inspiration av din blogg 😀 Ha en fin lördag…

    1. jennysmatblogg skriver:

      Hej Elle,
      Vi hade målare till det, så jag vet inte riktigt vilken färg de använde sig av, tyvärr.
      Trevlig helg till dig med.
      Kram

  2. Helena skriver:

    Det ser mumsigt ut 🙂 Har du nåt tips på vad man kan byta ut den karamelliserade mjölken mot om man är laktosintolerant? 🙂

  3. Johanna skriver:

    Hur gör man om man vill göra den i en pajform? Kan man ha vanlig kolasås istället för karamelliserade mjölken?

    1. jennysmatblogg skriver:

      http://www.jennysmatblogg.nu/2012/07/21/bananoffe-pie/ 🙂
      kolasås fungerar inte…

  4. Viktoria skriver:

    Så fint och smarrigt! Låter du den smuliga degen kallna i kylskåp först eller klarar sig bananskivor och grädden utan att smälta ändå?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Degen bör ha svlanat, men det gör den på nolltid 🙂

      1. Elin skriver:

        Vadå svalnat? Var står det att degen blir varm?!

        1. jennysmatblogg skriver:

          Om man rör ihop den med varmt smör? Den kan bli lite ljummen, men den svalar

  5. Zandra skriver:

    Ska mjölken kokas?? Framgick inte riktigt i receptet.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Köp färdigkokad 🙂

  6. Mia skriver:

    Tack för en mycket inspirerande blogg!
    När jag gör detta har jag både banan och hallon. Tycker det blir supergott!!!

  7. Darina skriver:

    Hej, det står karamelliserad mjölk och sen ( kola ) fattar inte hah mvh Darona

    1. jennysmatblogg skriver:

      Den karamelliserade mjölken = kolan 🙂

  8. Eva skriver:

    Gjorde denna paj i lördags – den var fantastiskt god!! Den var fin att servera i glas, härligt när man ser alla lager. Jag bytte dock ut grädden mot gräddig vaniljglass och det var en höjdare!!

  9. Jenny Lagesson Johnsson skriver:

    Hejsan..jag tänkte göra detta i portionsglas på lördag och undrar om bananerna inte blir väldigt missfärgade om man gör de färdiga innan gästerna kommer?…

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ta inte de mognaste bananerna bara, jag förberedde mina 3-4 timmar innan. De blev inte missfärgade,

  10. Sophia skriver:

    Kör du vanligt typ bregottsmör eller margarin? Så spänd på att pröva!

  11. Madelene skriver:

    Kan man förbereda kvällen innan det ska serveras el blir den förstörd då?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *