Vegetarisk pastasås

Hej där, 
Välkommen nya vecka. Här är barnen i skolan och Jonathan på jobbet & själv sitter jag och försöker jobbar ikapp med en kopp kaffe. Dock har inget av vårt bagage kommit oss till rätta än, alla våra väskor lämnades kvar i Krabi av flygbolaget. Så jag tror att det blir att ringa Fritidsresor och gnälla lite nu om en stund.  Hur länge kan det ta liksom?

Vegetariska måndagar, jag provade en ny rätt som tar max tjugo minuter att laga. En god krämig pastasås till färska italienska fyllda tortelloni. Jag valde en tortelloni som var fylld med spenat & ost ( ricotta)

IMG_0155

Det här behöver du till 4 personer:
Färsk pasta ( gärna fylld )

Ostsåsen:
25 gram smör
2 1/2 msk mjöl
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl mjölk
1 msk chilisås
15 st söta körsbärstomater
babyspenat
2 1/2 dl finriven ost
salt & peppar

Gör så här: 
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning.
smält smöret, och pudra över mjölet under omrörning med handvisp. Tillsätt lite av grädden i taget och vispa så att det blir klumpfritt, tillsätt resten av vätskan,chilisåsen och låt sjuda upp. Klyfta ner körsbärstomaterna & 1 näve eller 2 av babyspenaten. Låt sjuda tills tomaterna är mjuka & babyspenaten blivit mjuk. Vänd sedan ner osten under omkörning. Smaka av med salt och peppar.

Servera genast.

IMG_0167

1
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

ser gott ut

Emma
8 år sedan

När tänker du skriva ett inlägg om alla våra frågor om Thailand? Bara undrar, är nyfiken.

Mari
8 år sedan

Har ni fått tillbaka era väskor? Kom oxå hem från Thailand i söndags och en av våra väskor hade blivit kvar. Vi fick hem den redan igår kväll.. Inte med Fritidsresor dock.

7 år sedan

[…] : Vegetarisk pastasås Tisdag Dillstuvad potatis med panerad torsk Onsdag Kasslergratäng med smak av pizza Torsdag […]

Nästa inlägg

Veckomatsedel

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x