Fläskfilegryta med ost- & senapssås

Hej igen, 

Ett litet middagstips till morgondagen för er som inte bestämt er. En gryta som alla gillade hemma hos oss.
Inspirationen hittade jag på arla.se men jag ändrade om och la till lite champinjoner, och crème fraîche.

IMG_0085

Det här behöver du:
1 stor putsad fläskfile
smör
1 gul lök
10-15 små champinjoner
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl creme fraiche
1/2 dl vatten
3 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
salt & peppar
1 dl riven smakrik ost
( tex, präst eller västerbotten)

Toppa med färska örter & knaper stekt bacon

Serveras med ris, potatis eller pasta

Gör så här:
Klipp baconet smått och fräs knaperstekt. Lägg dem på hushållspapper & låt rinna av. Putsa filen och skär i medaljonger.
Finhacka löken och klyfta champinjonerna. Hetta upp en panna med smör och fräs lök & svamp gyllene. Stek sedan fläskfilen klar, krydda med lite salt & peppar. Vispa ihop grädde, crème fraîche, vatten, fond, senap i en kastrull och låt sjuda upp.
Häll sedan detta över fläskfilen och låt sjuda några minuter. Riv över osten och vänd om tills den smält,
strössla över bacon och så är det klart att servera.

IMG_0022

Jonathan som är grym på sallader ( och disken 😉 ) fixade en sallad med blandad grönsallad, tomater, soltorkade tomater, gurka och fetaost. Gott att ringla över lite av olivoljan från fetaosten över salladen.
Vackra färger också.

IMG_0038

0
Prenumerera
Notis om
10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linda
5 år sedan

Ser gott ut! Sambon är och handlar nu så att vi kan laga det idag. ?

Anders
5 år sedan

Ser grymt ut. Kul att jag precis har hittat hit ?

5 år sedan

Ser jättegott ut!

Elin
5 år sedan

Det ser inte bara gott ut, det var fantastiskt gott också. En favorit hos mig!

4 år sedan

[…] Fläskfilegryta med extra allt […]

Ida
4 år sedan

Såå himla gott! Vi har lagat denna flera gånger hemma och även bjudit gäster som verkligen har uppskattat det !

Elenor
4 år sedan

Gjorde denna rätt idag, men bytte fläskfilén till kycklingfilé och gästerna tog mer än en gång! Mycket gott!

Maria
4 år sedan

Går det att frysa in den?

jennysmatblogg
Reply to  Maria
4 år sedan

Absolut 🙂

Ellinor
4 år sedan

Hej kan man förbereda denna rätt ngr tim innan ?

Nästa inlägg

Min nya jobbarkompis

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x