Krämig kyckling med duschesspotatis

 

Hej hej,
Ursäkta långa frånvaron. Men vi är lite trötta idag efter dryga flygplansförseningar och förlorat bagage *grrrr*. Men det är inte mycket att göra, utan håller tummarna att vi får hem det så fort som möjligt . Jag har ju liiiite svårt att arbeta utan min kamera. Men nu nog gnällt om det, jag ser att det har kommit in massa frågor i Thailandsresor i det tidigare inlägget. Vilken resa vi gjorde, önskar att ni alla som funderar och har möjlighet att resa gör det. Man lär sig så mycket på vägen, och får uppleva så mycket. Jag tänkte sätta mig och sammanfatta om några dagar, så att ni hinner fråga det ni vill veta. Nu tänkte jag kika förbi med tips på helgmat för er som kanske är inne och söker efter det just nu.

Duschesspotatis är riktigt gott, och detta ska vi laga ikväll igen.

IMG_0603IMG_0594 Det här behöver du till en mindre form ( 20 * 30 ): 
1/2 kilo potatis
1/2 dl vispgrädde
2 äggulor
salt & peppar

1/2 finhackad lök
2 stora kycklingfileer
2  dl creme fraiche
1/2 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
1 msk kinesisk soja
1 msk med rödvinbärsgele
salt & peppar

Gör så här: 
Ställ ugnen på 250 grader. Koka potatisen mjuk, och gör mos av den med potatiskross & blandar ner äggulor & grädde. Smaka av med salt & peppar. Spritsa sedan / eller klicka runt en form och gratinera i mitten av ugnen.
Under tiden hetta upp en stekpanna med smör, fräs löken mjuk. Strimla kycklingen smått och fräs den så att den får fin färg. Vänd ner grädde, crème fraîche, soja, fond  och låt sjuda upp. Smaka av med gelé salt & peppar.
När potatisen fått vacker färg tar du ut den och lägger kycklingen + sås i mitten.

Smaklig spis

0
Prenumerera
Notis om
9 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jenny
5 år sedan

Mmm, vad det såg gott ut. Den blir det att prova nästa helg när vi ska ha födelsedagskalas för mig o mannen.
Tack för tipset!!

Annika Skoog
5 år sedan

Hej!
Detta ser jättegott ut, är receptet tänkt för 4 personer? Eller kanske två? Vi är två barn(10,11) och två vuxna och jag hade tänkt göra denna rätten i morgon.
Med vänlig hälsning
Annika

jennysmatblogg
Reply to  Annika Skoog
5 år sedan

Beror lite på hur hungrig man är. Men 3 portioner gissar jag.

Annika
5 år sedan

Tack då vet jag, det får bli lite extra kyckling å sås, samt öka potatisen. Tack för många goda recept tips
Annika

Erica
5 år sedan

Gjorde denna kyckling o hade till ris i stället, mums!!! ?

Mia Andersson
5 år sedan

Du gör så god mat, vi äter nästan varje dag något utav dina recept. Hela familjen tycker det är supergott. 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Mia Andersson
5 år sedan

Vad roligt att höra 🙂

Barbro Reher ernlund
4 år sedan

Hej Jenny❕
Jag gjorde din krämig kyckling med duschesspotatis igår men hade inte vinbärsgelé utan tog mangchutney istället och lade kycklingen med sås i mitten med potatisen runt sidorna som du hade gjort och hade riven ost över och in med allt i ugnen. Det blev så gott. ? tack för många goda recept.??

jennysmatblogg
Reply to  Barbro Reher ernlund
4 år sedan

Vad roligt att höra 🙂
Det får jag lov att prova nästa gång!

Nästa inlägg

Prosciuttoinlindade kycklingrullar med couscoussallad

9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x