Thailandstips – fråga på!

Hej där, 


Idag är dagen då vi flyger hemåt igen. Vi har haft helt underbara veckor, med vackert väder, god mat & inga tider att passa. Men nu längtar jag faktiskt hem lite, efter vardagen och alla barnen. ( Jacob & Thelma flög ju hem efter halva tiden då de inte skulle missa skola) Och det ska bli så roligt att komma tillbaka till jobbet, jag har redan massor av idéer på nya recept jag vill prova. Under resans gång har det kommit in tusentals med kommentarer frågor om vår resa. Många önskar en liten resesammanfatting. Nu är jag ingen expert, men vi har ändå besökt thailand många gånger. Och sammanlagt blir det kanske 4 månader vi varit här på resande fot i detta vackra land. Och ni önskar tips, men jag vet inte riktigt vad ni vill veta…..
Så kommentar gärna / fråga på så ska jag när jag kommer hem sätta mig och göra en liten sammanfattning. 

Lite blandade bilder från veckorna som gått.
IMG_3381


Största krabban vi lyckades fånga. Hur söt?!

IMG_3116 (1)

IMG_3338

IMG_2945 (1)IMG_3108

IMG_3038

IMG_3364

Fråga på så ska jag svara så gott jag kan i ett eget inlägg.

Jättekul att så många har uppskattat att följa med oss dessa veckor.
( Börjar redan planera nästa resa 😉 som denna gången inte går till Thailand) 

0
Prenumerera
Notis om

65 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

Hej Jenny,
Underbart att få följa er fantastiska resa! Skrev en fråga i ett av inläggen i början av er resa som inte fått svar så jag skickar den igen här: Kan inte du skriva lite om priserna på er resa? Inte egentligen mat utan mer boende och flyg. Vad kostade era veckor med boende och flyg? När bokade ni med tanke på att det var högsäsong? Kollar vi på resa 2-3 veckor över jul och nyår detta år kommer det kosta ca 90 000 kr för flyg och boende på två – tre ställen men då kollar jag charter. Kanske är det billigare att boka själv? Räknat på två vuxna och två barn över 2 år.
Välkomna hem till kylan! Kram Camilla F

Caroline
Reply to  Camilla
8 år sedan

Här kan jag nog snabbt säga att ja det är billigare o boka själv, vi reser 2+2 barn iofs i slutet av januari för 26000:- med thai till Bangkok och vidare till krabi. Allt bokat på en biljett på ticket.
Sen boendena sjölv via sawadee, booking eller agoda. Vi har betalt ca 4-5000 för 4-5 nätter med sängar till alla och då bokade jag allt nu i jul (väldigt sent ute tyvärr, färre hotell o rum att välja på) lycka till

Fanny
8 år sedan

Har ni förbokat allt hemifrån?
Även flyg till de olika ställena?
Hur små var era barn när ni reste runt första gången?
Hur ser du på säkerheten med barnstolar, flytvästar mm?

Caroline
8 år sedan

Hej! Tack för att vi fått följa med på er resa. Har varit till Thailand förr och vill gärna tillbaka. Men nu är vi fyra i familjen och charter är helt enkelt för dyrt. Genom vilka sider har ni letat och bokat? Hur fungerar det med barn, finns det som för charter tillägg att välja för dem, barnklubbar och dylikt. Är några av de hotell ni bott på ”svenska charter hotell”? Charter känns tryggt när man reser med barn med tanke på hjälpen man kan få om det händer något, hur fungerar de när man bokar privat?
Tusen frågor från en som värker av längtan efter varma hav igen

Kathrine Johansson
8 år sedan

Hej, vi hade tänkt boka 2 veckor i Thailand i januari 2017. Skulle vilja ha lite tips på bokningssajter och vad man ska tänka på när man bokar? Ska man vänta så länge som möjligt el är det bättre att boka nu.
Sen vill jag även ha tips på vart, vi vill stanna till ett par dagar i närheten av flygplats för att ställa om sig och installera sig. Sen är väl Koh lanta det som vi vet vi ska till och så funderar vi på phiphiöarna el koh mook.
Kan du tipsa om en bra rutt som inte är besvärligt att resa mellan. Vill inte resa bort tiden?
Vill tacka för en bra blogg och tack för att du delat med dig av er resa, det har verkligen inspirerat oss?

Lotta
8 år sedan

Hej!
Välkomna hem till kylan 🙂 Kommer sakna dina bilder från paradisstränderna i Thailand.
Vi planerar en resa till Thailand i slutet av detta år eller i början av nästa. Vi skulle vilja flyga till Krabi och sen åka runt till lite olika öar, såsom ni gjort. När bokade ni flygbiljetterna? Är din erfarenhet att det är billigast att boka så tidigt som möjligt? Bokade du alla boenden hemifrån? Kontaktade du hotellen direkt och bokade eller använde du bokningssajter på nätet? Vilka ställen/öar tycker du att vi absolut inte får missa (med utgångspunkt från Krabi)?
Och sist men inte minst, har du några tips för att klara sig undan magbaciller?
Varmt välkomna hem!

Kram//Lotta

Emma
8 år sedan

Hej! Tack för fina bilder och masa intresse för nya öar väcktes till liv!!
Det jag undrar över hur lång tid båtresan tog till Koh Lipe!? Och om det finns massa boende som man kan välja eller bara ett fåtal?
Planerar en resa till Thailand Jul/Nyår 2016/2017 i drygt fyra-fem veckor så gärna lite tips också!

Ha det bra 🙂

Rosanna
8 år sedan

Hej!
Hur gör du när du planerar resan? Tänker hur du kollar hur ni ska ta er från punkt A till B osv. Samma sak med hotell, hur hittar ni dom? Och när ni bokar flygbiljetter, bokar ni alltid att ska ska hem från exempelvis Bangkok och får ta er tillbaka dit varje gång eller hur funkar det?
Vi ska åka till Thailand nästa vinter men har ingen erfarenhet av att åka runt nämligen.
Tack för en bra blogg!

Kristina
8 år sedan

Hej, skrev en fråga i tidigare inlägg så jag skriver om den här i stället 🙂

/Kristina

13 januari, 2016 kl. 09:47

Hej
härliga semester bilder du delar med dig av. vår familj med barn 5 år och 8 år, planerar att åka till Thailand. vi funderar göra som ni att byta boende och öar under några veckor. nu undrar jag något praktiskt. Hur gör ni med packningen?? har ni resväskor eller backpackryggsäckar??

Sarah du Rietz
8 år sedan

Hej
Vi drömmer om en Thailandsresa, men vår minsting är 1.5 nu. Och *host* inte den stillasittande typen. Hur ska jag tänka runt boenden? Det bör vara säkert för nyfikna små fingrar och äventyrliga klätterövningar på balkonger och terrasser *mardrömmar*. Jag och min man är inte friskis typen som vill klättra i berg och annat dramatiskt. Chilla på stranden, äta gott och se något annat under lugna och kontrollerade former är vårt mål. Så ja, hög standard på boende men så folktomt och lugnt som möjligt typ ?

Annita
8 år sedan

Hej! En liten konstig fråga kanske men hur gör ni med pengar när ni reser så länge. Betalar ni alltid med kort? Är det säkert? Funkar det på öar?
Har själv aldrig varit borta längre än två veckor så …?

Janina nero
8 år sedan

Hej,
Vi planerar en resa på 2 veckor, tänkt oss Koh lanta 1 vecka . Kan man ta sig därifrån till Koh mook och koh Kradan på dagsturer?
Sen 1 vecka på koh lipe.
Vilken ö skulle du rekomendera att börja semestern på och rekomenderar du längre tid på koh lanta än koh lipe?
/Janina

Sofie
8 år sedan

Hej! Vilka underbara bilder! Vilken ö skulle du rekommendera om man önskar flera bra thailändska restauranger (gärna fler än 10) samt barnvänliga parsdisstränder? Tack på förhand!

Ulle
8 år sedan

Hej! Nånting jag reflekterade över är att du inte är med på någon bild!?:/ är ni mätta på Thailand nu? Vart blir nästa resa?;) kram

al68
8 år sedan

Hej, och välkommen hem. Om man skall åka till Thailand första gången, vad rekommendera du då att man åker? Kram kram

Jessica
8 år sedan

Hej! Har ni alltid klarat er från sjukdomar när ni är i Thailand? Förra året åkte jag på en matförgiftning som krävde lite thailändsk medicin. Har era barn fått medicin från Thailand vid eventuell sjukdom?
Må bäst!!

Bella
8 år sedan

Hej,
Det har varit helt underbart att följa er resa!
Du skrev i ett tidigare inlägg att ni åkte direktflyg, vilket bolag flög ni med? Var det mycket dyrare?

Mvh Bella

Elin
8 år sedan

Jag undrar lite om ni bokade alla ställen och hotell i förväg eller på plats? 🙂 även ungefär hur mycket det kostar med hotel där nere och ungefär hur mycket det går per dag eller vecka pengamässigt, då tänker jag på alla mat, boende, transport osv för en dag 🙂 Kram

Jessica
8 år sedan

Hej Jenny, fantastiska bilder du har från Thailand. Min fråga är – hur bokar du? Boende och Resa separat? Vilken sajt använder du dig av, det finns ju miljoner resesidor att använda sig av. Hur gör du när ni bokar flera olika hotell, planerar du resan mellan hemifrån eller det ordnar sig ¨på plats? Tack för svar och tack även för en fantastisk matblogg som räddat många middagar. / Jessica

Ellen
8 år sedan

Hej! 🙂
Tack vare dig tänkte jag ge Thailand en chans detta år. Jag blev sugen på att åka runt lite på dom ställena du har varit på. Men dock kan jag bara vara där i 2 veckor. Inte skulle du kunna ge mig tips om en bra rutt och vart jag borde flyga till? 🙂

Eva
8 år sedan

Hej vi åker i mars till koh lanta men hade tänkt ta lite små tripper till koh mook och de andra små öarna. Då vi har små barn med oss är Min fråga är om man kan ta med barnvagn till typ koh mook och koh nagai? Eller är det lite bökigt att släpa med sig? Vad tror du?

/Eva

Linda
8 år sedan

Instämmer helt med alla andra att det varit väldigt kul och intressant att följa er resa. Verkar som ni haft det helt underbart. Jag undrar också vad det är mer man behöver tänka på förutom boende, flyg och transporter. T ex hur han ni gjort med försäkring om nu t ex olyckan skulle vara framme och man måste besöka läkare? Är det något annat man behöver förbereda hemma som kan vara lätt att missa som inte är lika ”självklart”? Tack på förhand!

Lina
8 år sedan

Hej,

Jag undrar vad det kostar att ta speedboat mellan koh Lanta och koh Lipe? Och hur lång tid det tar? Vill gärna resa runt till olika öar men vill undvika färjorna.

Catharina
8 år sedan

Hej har precis bokat min första resa till Thailand och åker i början på mars, ska vara borta i 2 veckor! Så har massor med frågor!
Hur tar ni er till hotellet från flygplatsen?
Vad brukar en normal måltid/person kosta?
Använder ni er av ryggsäckar?
Hur förvarade du kameran/pengar/bankkort i så fall under tiden ni åkte mellan ställena?
kostar det lika mycket att åka båt mellan öarna eller är det ö till ö?
Vi har tänkt att övernatta på 3 ställen, Koh Lanta och Phi Phi är bestämt, vad rekommenderar du som sista ställe (behöver nödvändigtvis inte vara i den ordningen)?
Och till sist, är det lika underbart som det ser ut!? ?
Kramar

Solflickan
8 år sedan

Hej och tack för härlig inspiration i både mst och resväg!
Du har inspirerat oss till Thailand (på egen hand för första gången) och vi planerar åka 2017 🙂
Frågor:
Vart flög ni?
Är det billigast att boka precis vid biljettsläpp?
Antar att det inte finns flytvHej!
Chevrolet Matiz -05. Besiktigad U.a förra året och ska besiktigas igen senast 31/3.
Går felfritt, startar alltid!! Litet spricka i framrutan och börjar bli rostig vid dörrar mm. Gått sådär 14-15000 mil
Vad skulle du ge?ästar på båtarna? Känns det säkert?
Vilken sajt bokade ni hotell på?
Tusen tack!

Solflickan
8 år sedan

Blev visst tokigt det förra jag skickade! :O

Hej och tack för härlig inspiration i både mat och resväg!
Du har inspirerat oss till Thailand (på egen hand för första gången) och vi planerar åka 2017 🙂
Frågor:
Vart flög ni?
Är det billigast att boka precis vid biljettsläpp?
Antar att det inte finns flytvästar på longtailbåtarna?
Känns det säkert?
Vilken sajt bokade ni hotell på?

Tusen tack!

Jessica
8 år sedan

Hej!
Vi skall åka till Koh Lanta i slutet av februari, Har du några tips på bra restauranger, gärna vid khlong dao och long beach men även i Saladan?
Vilka öar skulle du rekommendera att man gör dagsutflykter till?
Med vänlig hälsning Jessica

Eva
8 år sedan

Hej!
Å jag undrar hur ni tog er från ställe till ställe?

Ulrika
8 år sedan

Hej! Undrar hur vanligt det är att man träffar på ormar? Är så sugen på att göra en liknade resa som ni gjort men har hört att det finns mycket ormar på öarna, lider av svår ormfobi. Har tidigare varit i Khao Lak och på Phuket utan att träffa på orm.

Linda
8 år sedan

Hej! Ställer min fråga här också.
Vi ska till Koh Lanta. Kan man åka på dagsutflykt till någon av öarna du var på slutet? Eller är det för långt?

Tack för en bra blogg.

Emma
8 år sedan

Hej!! Ni ser ut att haft det underbart?? jag undrar hur/ var ni bokade? Mvh emma

Sara Mårtensson
8 år sedan

Hej! Undrar om ni varit mer norrut i Thailand, typ Koh Chang? Vilket tycker du isåfall bäst om norra/södra? Vilket är dit favvoställe i Thailand ?

Emelie
8 år sedan

Hej Jenny!
Jag har en fråga om hur eran budet har sett ut under resan? Hur mycket hade ni tänkt att spendera och hur mycket blev det i runa slänga i slutet? 🙂
Hur planerade ni er resa, hemma med hotell och allt eller under resans gång? 🙂
Har sett underbart ut och längtar så tills jag och sambon tar tag i vårt planerande inför resan! 🙂
Kram Emelie

Maria
8 år sedan

Hej.. Så kul att följa dig och din fam.. Jag undrar lite över maten, blir ni aldrig magsjuka? Vad undviker ni att äta? Har ni tagit nått medel el tab hemifrån Sverige för att undvika det? Hur tar ni er mellan olika öar? Tänker åka till Thailand nästa år men våran som är (11 år) total vägrar,, vill inte bli magsjuk säger han:((

Annica
8 år sedan

Hej Jenny!
Jag har aldrig varit i Thailand, liksom aldrig kommit till skott.. Men oj vad inspirerad jag har blivit av att få följa er resa på bloggen och Instagram!
Så nu är vi supertaggade och planerar att komma iväg i början på nästa år.
Vi är två vuxna och två barn på 7 och 10 år, och som sagt så har vi aldrig varit i Thailand, vågar vi oss på en sån resa som ni gjort då? Att boka själv och resa mellan olika öar? Något särskilt som vi ska tänka på som ”nybörjare”? Budget, hur mycket pengar kan man räkna med att göra av med per dag, på mat och boende? (om man i alla fall vill hålla en mellanstandard)
Hur packar man? ryggsäck, resväska?
Behöver man vaccinera sig?
Vart i Thailand landade ni?
Hur långt i förväg bör man boka boende?
Tack på förhand!

Annika
8 år sedan

Hej! Tack för fina bilder och all inspiration! Vi skall åka med småbarn till Thailand för första gången om några månader.
Har ni varit i Bangkok? Rekommenderar du det (med småbarn)?
Undrar också praktiska saker, hur transporterar ni er mellan hotell osv, har ni fått tag i bilbarnstolar? Hur skall man tänka med maten, vilka rätter är goda, vad gillar barnen? Hur fungerar det att åka iväg på båtturer som inte är arrangerade?
Vad kan man göra för aktiviteter förutom att vara på stranden/snorkla?
Och som flera andra frågat också; vidtog ni några försiktighetsåtgärder för att inte bli magsjuka?

tova
8 år sedan

Hade bara kunnat se bilder från er resa, ser sååå underbart ut!!! Längtar tills vi åker till cypern i sommar!

Elin
8 år sedan

Hej!
Jag har bokat en resa med min pojkvän i mars. Jag har varit i Thailand en gång förut, fast den gången i Khao Lak (charter). Nu ska vi flyga till bangkok, vidare mot krabi. Sedan bo på Koh Lanta i 4 nätter. Koh Lanta bor vi endast för att vila oss från allt resande och komma lite på fötter. Känns som att Koh Lanta är dålig standard om man jämför med Koh Mook och Koh lipe där vi ska spendera övriga nätter. Vi är borta 19 dagar. Berätta gärna lite om Koh Lanta, men även om de andra öarna. Men den frågan jag helst av allt vill få besvarad är det jag är lite orolig över. Från Koh Lanta till Koh Mook och sedan till Koh lipe för att sedan ta sig ”hem” till Koh Lanta/Krabi (vad är smartast när man ska till Krabi flygplats? Ta sig till Lanta först eller krabi direkt?) Vad är bäst transfer genom alla ”båttripper”, färja med Tiger Line eller speedboat? Är mest ute efter det lättaste sättet att ta sig överallt. Hur ofta går dessa turer och är det lätt att åka? Skulle uppskatta hur mycket som helst ifall du kunde stilla min oro över detta….:) Tack på förhand! MVH

Sandra
8 år sedan

Hej! Tack för härliga veckor från underbara Thailand! Vi var till Koh lanta och Koh lipe förra året i januari, dagstur till emerald cave och koh ngai, koh rook mfl. Hur funkar det när ni hyrt egen longtail båt, stannade dom på bra snorkelställen ute på vattnet eller snorklade ni från stranden? När bokade ni boendet på Koh Mook? Har blivit sugen på att åka dit efter dina inlägg! Mvh

Jenny
8 år sedan

Åh vad du har inspirerat oss att åka till Thailand. Vi har länge varit sugna men NU ska vi äntligen ta tag i det. TACK!!! Har ungefär samma frågor som ovanstående kommentarer så väntar med spänning på ditt inlägg som svarar på alla frågor ovan.

Linnea
8 år sedan

Jag åker själv till Lanta i feb-mars så det har varit jättekyl att följaer resa. Har några praktiska frågor. Hur har ni gjort med myggmedel och era barn? Har ni klarat er bra eller blivit mycket bitna?

Behöver man några varmare kläder eller är det bara på flyget man använder långärmat/byxor?

Jag har läst rekommendationer att ta med egna flytvästar och hjälmar om man har små barn. Är det något ni sett eller gjort själva? typ till tuk-tuks?

Sophie
8 år sedan

Hej!
Jag ska åka till thailand om 21 dagar ca, har aldrig varit där tidigare.
Vi ska vara där i 2 veckor vilket inte är så mycket om man vill hinna besöka allt men vi ska förska hinna med så mycket vi kan.
Vi har en liten plan gällande resan om vad vi ska besöka, bla bangkok som vi kommer landa i och sen vidare ner till krabi.
Där ifrån ta oss till öarna, så då kommer mina frågor –
Vilka öar skulle du tipsa om och hur länge hur länge ska man vara på varje ö ungefär?
Vad tipsar du om för aktiviteter?
Vilken är din favorit strand?

Underbart bra blogg förövrigt, följer dig även på instagram!

Klara
8 år sedan

Jag tyckte mig läsa att ni skulle åka över till Malaysia. Jag antar att ni åkte Koh Lipe-Langkawi då. Vi funderar också på att göra det (är i Thailand nu), men vi orkar inte med det om det kommer att vara omständigt. Fungerade det bra?

Ulli
8 år sedan

Du har lagt ut så fantastiska bilder! Har du använt dig av ngt filter? Färgerna har varit så starka. Vilken kamera använder du?

Louise Persson
8 år sedan

Hej!
Tack för att du delat med dig av er underbara resa! Vi planerar en resa till koh lanta om cirka ett år, dvs februari 2017. Vi ska vara där i tre veckor. Vi har två barn som då kommer att vara 3,5 resp 6 år. Har du några tips på dagsutflykter om man utgår från koh lanta? Tror du det blir billigast att boka flyget så tidigt som möjligt? Restaurangtips? Vi ska bo på klong dao-stranden. Tack på förhand!
Hälsningar Louise

Caroline
Reply to  Louise Persson
8 år sedan

Hej,
Vi bokade i juli vårt flyg på ticket 2 barn 4och 6 år och åker 28/1-18/2 i år, jag letade upp billigaste datumet i jan/feb skiftet och bokade det via hemsidan själv, det blev även billigare när jag bokade direkt till krabi istället för bara Bangkok o sen vidare själv… Konstigt nog, men allt var med thaiairways. Vi betala 26000:- ca men börja titta redan nu tror de går 1år innan…
Även boende är bra o kolla på bl.a. Booking, jag bokade det nu i dec och det var sent :/ fick tips om ett hotell på klang dao som vi ska bo på Noble house, men hört att southern lanta är väldigt poppis, många vänner som ska bo och har bott där.
Lycka till!

Therese M
8 år sedan

Vi åker om 2 veckor till Krabi och bland annat Koh Lanta och Koh Mook (Sivilai). Skulle gärna ta emot dina bästa tips på resmålen såsom utflykter, matställen, om det finns någon marknad att besöka eller andra tips till en småbarnsfamilj med en 4åring och en 1åring. Behöver vi exempelvis myggnät till nätterna på Sivilai? Är det lött att köpa gott vin på flaska i Thailand (tänker på de platser sol inte serverar och man då får ta med egen), snorklar ni med bananen…Ja allt möjligt helt enkelt 🙂 Tack! Hälsning Therese

Sabina
8 år sedan

Hej. Vilken resa ?
Undrar mest hur och var ni bokar flyg resp boenden.
Funderar på att åka nästa vinter, men tycker charter kostar mer än det är värt

Eva
8 år sedan

Jag har hört att vilket fall på Phuket så finns någon slags maffia som har bestämt att det inte får finnas någon som helst strandförsäljning.Alltså inga solstolar, inga strandrestauranger och självklart inga som säljer träelefanter etc. Hur är det ute på öarna? Just det det med parasoll och solstolar och strandrestauranger är ju ett måste. Märkte du av något av detta?

Josephine
8 år sedan

Hej! Vilken underbar resa ni verkar ha haft 🙂 Hur gick det till när ni bokade? Bokade ni flyg och hotell för sig, isåfall vart? Hade ni bokat alla hotell i förväg? Vilka platser kan du rekommendera? 🙂 Tack för en fantastisk blogg!

Caroline
8 år sedan

Hej,
Tack för fin info, massa bilder precis nu när vi ska åka själva. 🙂
Vad får vi inte missa vid lanta-Mook-lipe? Och vart tipsar du oss om att stanna de sista 4-5 dagarna?

Heléne
8 år sedan

Hej!

Underbart att få följa er resa, har en fråga angående ert boende på Koh Mook, fanns det många restauranger att välja på i närheten eller var det ”bara” hotellet som gällde?
Ha en trevlig lördagskväll♥

Nästa inlägg

Ao Nang – Nadivana

65
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x