Urgod soppa med falukorv & potatis

 

Billig & god mat uppskattas väl så här efter julen.
Billig mat

Det här behöver du:
smör
1 finhackad gul lök
2 stora morötter
4-5 potatisar
1/2 ring falukorv
4 msk tomatpure
11 dl vatten
2 tärningar med köttbuljong
1/2 gul paprika
3-4 msk chilisås ( smaka av hur mycket)
2 dl grädde
1/2 tsk timjan
1/2 tsk oregano
paprikapulver
salt & peppar

Gör så här:
Hetta upp en djup kastrull med smör, fräs löken mjuk. Skala och slanta upp morötterna, potatis & korv och fräs dem.
Vänd ner tomatpure under omrörning och häll i vatten, låt sjuda upp tillsammans med köttbuljongerna. Tillsätt med vatten om mycket kokar bort, och koka grönsaker mjuka. Smak av med chilisås, grädde timjan, paprikapulver & salt & peppar.

1

22 responses to “Urgod soppa med falukorv & potatis

 1. Ola skriver:

  Korven då? Ska den bara tillsättas utan att först fräsas med?

  1. jennysmatblogg skriver:

   Hej,
   Det står i receptet att den ska fräsas 🙂

 2. Micke skriver:

  Hur många portioner är receptet ungefär för?

 3. Jennifer skriver:

  Vad menas med chilisås?

  1. jennysmatblogg skriver:

   Den står brevid ketchupen i butik

 4. Emma skriver:

  Dum fråga kanske men kan man ha kalvbuljong kanske istället för kött?:)

 5. Lydia skriver:

  Jättegod soppa som blev poppis hos hela familjen (förutom att jag själv kunde klarat mig utan falukorven men får ge mig för resten av familjens vilja ;-))
  Kul med ett annorlunda recept med falukorv som är min kräsna sons favorit.
  Tack!

 6. Anna skriver:

  Ogillar falukorv, tror du det funkar med vanlig wienerkorv?

  1. jennysmatblogg skriver:

   Gör det säkert 🙂

 7. Emma skriver:

  Går det att hoppa över grädden? 🙂 eller blir det dåligt utan den :/

 8. Sanna skriver:

  Jag undrar också hur många portioner de är för? ? Älskar dina recept, dom är alltid en succé ?

  1. jennysmatblogg skriver:

   cirka 4 personer <3

 9. A-M skriver:

  Hej Jenny.
  Ville bara tacka för detta recept som jag fann när jag sökte vad man kan göra med falukorv, mer än i ugn.
  Nu är det tredje gången den puttrar på spisen. Den är sååååå god. Min sambo älskar den oxå.
  Kram // A-M

  1. jennysmatblogg skriver:

   Så roligt 🙂

 10. Tovis skriver:

  Hej Jenny! Verkligen svårt å hitta på trevliga rätter med korv ibland har jag hittat nåttt recept härifrån men utan korv då som tx blomkålsgratängen har jag provlagat 1 gång. Ajg vet ju inte xakt vartifrån dina recept kommer men när jag lagat nått som jag hittat härifrån så brukar jag skriva tx: Receptet är lånat ifrån Jennys matblogg. Sen så kanske man twistae till det med egna tillägs kryddor och annat ibland om man känner att man vill ha i något mera. Fann ett gott korv recept igår på nätet som jag provade och det blev riktigt gott, men det hittade jag inte här. Förra veckan och denna veckan har det varit extrapris på Falukorv så då har de blitt mycke matlagning med just falukorv behöver laga den halva falukorvsringen som e kvar och imorgon provar jag nog denna soppa jag brukar känna på mig när ja ser nått recept som känns bra och magkänslan säger att jag ska provlaga detta recept imorgon ☺ hoppas det blir gott ser fram emot matlagningen imorgon ☺ ha en fin vecka! Tack för en trevlig blogg!

 11. Tovis skriver:

  Ska grädden vara i soppan på spisen? Likaså chilisåsen? Vad menas med chilisås och grädde smaka av?

 12. Tovis skriver:

  Hej Jenny! Provlagade soppan idag, och den är mycket god så den kommer jag laga fler gånger garanterat! Men säger som Lydia att man kunde skippat korven men det blir ändå en brytning att ha i den ☺ Tack för att du delade med dig av denna goda korvgryta ☺

 13. Johan W skriver:

  Supergod soppa, jag tillsatte piripiri ett par st med så det vart sting, skall göras om! =)

  1. jennysmatblogg skriver:

   Vad roligt att du gillade den. Tack för tipset, ska provas.

 14. Jennie skriver:

  Jag gjorde denna idag men tog ajvar relish istället blev jätte gott extra gott med grädde i min blev lite grämigare

 15. Frida skriver:

  Oväntat god soppa! Gick hem hos hela familjen och står nu på min superkorta lista över rätter som alla gillar!

 16. Camilla skriver:

  Lagade denna soppan till förskolebarnen, både barn och fröknarna älskade den.. Och jag också!!!
  tack för lättlagade och supergoda recept// Camilla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *