Vår sista dag på Lanta

Godmorgon och välkommen måndag.

Idag flyttar vi vidare från vackra Koh Lanta till Koh Lipe där vi aldrig varit. Det är 5:e eller 6:e gången vi åker till lanta, vilket är ett bra betyg. Ska ni bara åka en enda gång till Thailand åk hit till Lanta! Vackra stränder, fina solnedgångar & mängder av fina restauranger. Det är med en liten sorg i hjärtat jag tittar ut över de vackra stränderna, för nu har vi sagt att det är sista gången. Nästa år vill vi se något nytt, kanske Maldiverna, Mauritius, Sri Lanka eller Mexico.

IMG_2844

Jag vill inte bli den som fastnar för bara ett resmål …. Livet är för kort, och det finns massa ställen att besöka. Men på Lanta finner du massor av trevliga restauranger längst stranden, och långgrunt för att barnen. Underbart!

IMG_2860

Idag stannade vi till på glasspaus efter lunch, det var så varmt att skuggan funkade bäst.
Vi passade på att boka transfer via en ”resebyrå”, det finns 100 tals av dessa i Thailand. Glöm inte att pruta även där.

IMG_2868

Senare på kvällen blev det middag med ”red curry”grytor och heta wokrätter.
Så gott, och jag borde bokat in en matlagningskurs nu när jag ändå var här. Vill så gärna lära mig att koka dessa godingar.

IMG_2880

Andra middagsrätten för mig. Beställer nästan alltid in två, det kostar inte mycket och så hoppar jag riset.
Är inte jätteglad i kokt ris.

IMG_2882

Underbara solnedgångar. Nästan magiskt vackra.
Även om jag saknar familj & vänner hemma så längtar jag inte hem än.

IMG_2903
Jonathan lyckades fånga mig på bild när jag instagrammade till er där hemma. @jennysmatblogg
Rummen med poolacess är toppen när man ska kvällsbada lite efter middagen, det är egentligen på eftermiddagen efter maten man behöver simma mest 🙂

IMG_2911

Nu är vi inne på vår tredje vecka här i Thailand, Hoppas internet fungerar från Koh Lipe.
Ska försöka uppdatera därifrån också.

Annars kommer det massa nya middagstips.

0
Prenumerera
Notis om

12 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Berith
8 år sedan

Tack för en bra blogg. Jag gillar dina matrecept? Resten hoppar jag för jag vill undvika socker det gör så mycket skada i kroppen!
När du kommer till koh lipe så missa inte restaurangen King crab! Jättegod mat? Koh lipe är fantastiskt

Hannah
8 år sedan

Hur tog ni er från koh lanta till koh lipe, färjan eller speedboat? Hur lång tid tog det och vad kostade det? Vi gör samma resa snart, så extra kul och läsa bloggen nu ?

Emelie
8 år sedan

Koh Lipe är verkligen en underbar liten ö! Va där Februari 2015 å ska dit nu igen om några veckor. Där kan man verkligen bara njuta av lugnet 😀

Elin
8 år sedan

Hej! Såg att ni va intresserade av Maldiverna nästa resa. Jag o min kille pratade också om de men valde faktist bora bora o cooköarna (aitutaki) just för att de fanns mer o göra. o de va rent paradis.. De går inte att beskriva!! Sen påväg hem stannade vi några dagar i LA o de va ju helt klart en grym avslutning !! Kan verkligen rekommendera dessa ställen på en resa. Helt otroligt vackert. O på bora bora som hör till franska Polynesien kan ja säga att den maten som lagas där e amazing!! Riktigt duktiga kockar ?? om ni vill ha tips o veta mer så hör av er ??

Jessica melgar
8 år sedan

Hej Jenny.
Läser din blogg varje dag.
Ang resor så befinner jag mig just nu på Mauritzius. Helt underbart! Inte så mycket för barn att göra dock. Ng Maldiverna så säger jag bara: åk dit!!!!! Grymt vackert. Rekommenderar då en ö som heter kureedo. Där får nog barnen lappsjuka tyvärr. Man går runt hela ön på 35 min.
Kombinerat med Sri lanka så får du en toppenresa, de KB du köpa ihop på tex vingresor. Det påminner mycket om Thailand men INTE lika sönder-turistat som jg tycker Thailand har blivit.
Varma kramar från Grand Baie/ Mauritzius. Jessica

Jessica melgar
8 år sedan

Fel av mig! Menar såklart kombinations resor Maldiverna och Sri slank.
Sri lanka är Inte så turistat som Thailand ska det stå.

8 år sedan

God Fortsättning Jenny!

Er semester går verkligen inte av för hackor och tack för at du fotsättet inspirerar och blogga i samma takt som vanligt, grymt jobbat!

Kram

Inredningshjälpen/A

E
8 år sedan

Mauritius rekommenderas varmt! Var där som 6-åring och kommer aldrig glömma gången jag valde att fokusera på läsken i handen istället för att lyssna på mamma när hon sade att det var en val precis bredvid båten. Ångrar mig än idag för det? Otroligt vackert med massor av aktiviteter, tyckte jag som 6-åring sp kan tänkte mig att ni kommer uppskatta det ännu mera! Tack för en toppen blogg fylld med inspiration!

Mio
8 år sedan

Jag kan verkligen rekommendera Mexico. Var där för ett år sedan, helt fantastisk plats. Jag och min man var i Akumal, toppen för både vuxna och barn. Tack för fin blogg! Kram

Britt-Marie Johansson
8 år sedan

Hej, åk till Mexico – Isla Mujeres utanför Cancun är helt ljuvligt, även Isla de Holbox är mysigt. Fantastisk mat o såå fina stränder, trevliga människor – har bara positivt att säga om detta land.

8 år sedan

kan varmt rekommendera Vietnam, god mat, fantastiska människor, vacker natur,inte så exploaterat ännu.
så kan man ta en avstickare till Kambodja om man vill,eller Laos.
men framför allt Vietnam…..

Maria
8 år sedan

Hej.. Var i Thailand förra året..med min vännina.. Tänker ta med fam nästa gång för att dom oxå ska få uppleva det jag fick se.. En sak som jag undrar.. Blir ni aldrig magsjuka..?? Dina barn framför allt. Eller tar ni nåt för magen.??

Nästa inlägg

Vit kladdkaka med hallon

12
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x