Vit kladdkaka med hallon

Vit kladdkaka är bland det godaste som finns! Här med lite söt/syrliga hallon som är den bästa kombon.

IMG_9005

Det här behöver du: 

200 gram smör

250 gram vit choklad ( t.ex Marabous)
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
125 gram färska hallon
Hallongräddde: 
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
125 gram färska hallon
Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smör och choklad i en kastrull på spisen, på svag värme.
Rör ner resten av ingredienserna med slev, och vänd ner smeten i en smord och bröad rund form på cirka 24 cm. Tryck ner hallonen i smeten och ställ in i mitten av ugnen i cirka 20- 25 minuter. Kladdkakan ska dallra i mitten, den stannar till sig efter ett 3-4 timmar i kylskåp. Hallongrädden gör du så att du mosar bären i en skål, vispar grädden fluffig i en annan och rör ihop med florsocker.
vit (1)
2

7 responses to “Vit kladdkaka med hallon

  1. Maria Artursson skriver:

    Jättegod! Har aldrig smakat Vitkladdkaka tidigare och kommer deffiinitivt att göra det igen. Tack för en underbar matblogg

  2. Sanna skriver:

    Lyckades tyvärr inte alls med denna. 40 minuter i ugnen och en natt i kylen, men smet i mitten. smakade ju gott iallafall, men inget man kan bjuda på

  3. Anneli skriver:

    Bjöd på denna fantastisk goda kaka på jobbet idag, vilken succé!! Tack för ett en enkel och god kaka ? Många ville ha receptet, självklart tipsade ja då om din blogg ?

  4. Frida skriver:

    Vad tror du om ett tryffeltäcke med mjölkchoklad över? Tror du jag vågar testa eller kommer det inte alls passa ihop??

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag gillar allt med choklad så jag hade sagt JA 🙂

  5. Malin skriver:

    Går det att frysa in kakan?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *