Koh Lipe

Hej hej,

Jag kikar in från ett varmt Thailand & nu befinner vi oss alltså på Koh Lipe. Paradiset på jorden typ, fast jag har fortfarande tillochmed större förhoppningar på vårt nästa stopp ( berättar mer om det senare) Vi anlände till Koh Lipe idag vid halv två, efter tre timmars speedboat. Det går att komma hit med färja också, men det tar någon timme länge. Jag har träffat flera av er läsare här också, kul att ni kommer fram och hejar!

IMG_2932 (1)

Det första vi gjorde när vi kom i land var att käka lunch på en av restaurangerna längst stranden, jag vet att många av er önskar mattips…. Men det är verkligen bara att ta första bästa ställe, man blir liksom sällan besviken på maten här. Och vi äter på olika varje kväll, varför nöja sig med en restaurang när det finns hundra. Och så är det ofta här att : ju enklare utemöbler, ju godare mat.

Och efter vår lunch kastade vi oss bokstavligen i havet, det är så varmt så man behöver svalka sig.

IMG_2942 (1)

Vi badade en stund och gick sedan bort & checkade in på hotellet, sen begav vi oss lite länge bort på stranden, förbi alla longtailbåtar och hängde där resten av dagen. Helt underbart! Sanden är så vit så att man blir bländad här, och havet så klart att inte ens barnen vill åka ”hem” till poolen. Så imorgon ger vi oss av och snorklar några timmar,  innan vi hänger resten av dagen på någon av stränderna.

IMG_2946

Roligt att ni gillar att läsa om vår resa, och snart dyker det upp massor av fler recept på bloggen.
Håll utkik och på återseende

0
Prenumerera
Notis om

9 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lisa Windh
8 år sedan

Skulle bli så himla glad om du kunde skriva ut namnen på de olika hotellen ni bor på och ett extra + skulle va om du kunde skriva va ni betalar/natt ? Vi åker ner den 12/1 och våran rutt kommer bli liknande er.
Tack för en jätte bra och inspirerande blogg ?

Lotta
8 år sedan

Hej Jenny?
Åååå har du oxå kommit till härliga underbara Koh Lipe?Visst är här underbart med kristallklart vatten??och kritvit sand?Och snorkla och se många fiskar som tex Nemos kan man göra där man badar. Jätte många fiskar att se. Men tyvärr är inte Koh Lipe som det var för 5 år sen när vi var här. För många turister och sen kör dom med taxi genom walkingstreet och det gjorde dom inte för 5 år sen. Men det är i alla fall väldigt fint här??☀️????Kram Lotta?

Marie
8 år sedan

Hej! Har börjat med linssoppan som ser jättegod ut. Men hur mycket vatten har du i grundreceptet?

Mvh Marie

Anneli Ek
8 år sedan

Härligt, Koh Lipe är underbart.
Vi åker dit om ca 1 månad, hur gick det och åka speed boat ner från Koh Lanta?
Vi åkte färja sist då vi blev rekommenderade att inte ta speed boat… Spar ju ett antal timmar genom att ta det.
Ha en fortsatt bra semester i paradiset ???⛱?

Ebba
8 år sedan

Hej Jenny!
Hoppas ni har det super i värmen och på de kritvita stränderna! Ser så fint ut!

Det skulle vara väldigt skoj att få veta vilka hotell/bungalows ni bor på? 🙂 Tips liksom 🙂

Stort tack på förhand!
kram

Sandra
8 år sedan

Härligt att föja med er resa 🙂 hur tog ni er till koh lipe, å hur lång resetid blev det? Är själv påväg om några veckor 😀

Jenny Ax
8 år sedan

Åh Koh Lipe var underbart fint!! Vi bodde i en av ”bungalowerna” där ovanför. När vi var där 2010 så höll de på o bygga ännu fler hotell längre upp o bakom ett annat hotell. våra kompisar som varit där året innan, blev helt paffa, att det hänt så mycke på kort tid! Riktigt fin pool är det iaf längre upp o då med riktigt fin utsikt, så att det ser ut som poolen flyter ihop med havet!! Najs!!??

8 år sedan

ser helt underbart ut

Linda
8 år sedan

Hej! Åkte ni speedboat direkt från Koh Lanta? Går det färja därifrån också?

Nästa inlägg

Världens godaste linssoppa

9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x