Chokladtårta med After eight

 Godkväll,

Det blir en blandad kompott nu när vi är bortresta, dvs både resor och bakverk & maträtter. De flesta av er gillar variationen, men för er andra så är det bara att bläddra förbi reseinläggen. Bloggen är trots allt en del av min vardag inte mycket jag kan ändra på där. Och sedan har jag insett efter alla år här på bloggen att jag kan inte vara alla till lags, utan jag skriver det jag gör om dagarna. Och läs det ni gillar, strunta i det som ni inte vill läsa. Hoppas det känns okej !

Här kommer världens godaste minttårta

IMG_8893IMG_8901

Det här behöver du för att baka denna kladdis: 
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt
10- 15 after eight-bitar
Topping: 
300 gram mjölkchoklad
3/4 dl vispgrädde
after eight-bitar till dekorering
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en rund form på cirka 24 cm med avtagbara kanter. Och häll upp smeten i den smorda formen, tryck ner 10- 15 after eight-bitar och ställ in i mitten på ugnen i cirka 20- 25 minuter. Den ska fortfarande vara lös i mitten ( den stannar till sig efter ett 3-4 timmar sen i kylen).
Innan du ställer in den i kylen så gör du tryffeltoppingen, genom att mäta upp grädden i en kastrull och bryta ner chokladen. Låt smälta under omrörning och rör chokladen blank. Häll tryffeltoppingen över kladdkakan och ställ svalt i kylskåp. När toppingen svalnat något så trycker du ner after eighten i ett snyggt mönster över kakan.
Serveras med lättvispad grädde

klass (1)

1
Prenumerera
Notis om

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Erika
8 år sedan

Absolut är det okej! Du är på semester så bara njut!! ?
Gillar blandningen av inlägg ???

Emelie
8 år sedan

Älskar kombinationen och är jag bara ute efter ett bra recept så söker jag i sökrutan 🙂
Du gör ett bra jobb som uppdaterar flitigt även om du har semester, kikar in varje dag och avundas! 🙂

Jenny Ax
8 år sedan

Det var bra skrivet, Jenny!? Kram☀️

8 år sedan

[…] med chokladtopping med smak av mintig after eight. Gottigottigott. Och receptet finner du här […]

Anna
7 år sedan

Hej Jenny, Jag tänkte göra denna tårtan till ett dop och undrar om man kan göra den dagen innan och den fortfarande är god? Funkar det att förvara den i kylen över natten? Mvh, Anna

Sofia
7 år sedan

Hej! Tack för ett fantastiskt recept! Jag undrar om jag kan göra kakan några dagar innan jag ska ha den och hur den då är bäst att förvara – i kyl eller i frys?

Nästa inlägg

Koh Lipe

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x