Tre tips på festliga efterrätter till nyår


IMG_3112

Receptet är för 4 personer

Det här behöver du till nutellapannacottan:
2 dl vispgrädde
1 1/2 blad gelatin
1 1/2 dl nutella
1 nypa salt

Vaniljpannacottan:
2 dl vispgrädde
1 1/2 blad gelatin
1 vaniljstång
1/2 dl strösocker
200 gram philadelphiaost

Ställ glasen lutande i andra glas, innan du häller itu de olika lagrerna.

Gör så här:
Börja med nutellapannacottan. Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter i förväg.
Mät upp grädden och låt sjuda upp på svag värme. Ta bort från plattan och krar ur vatten ur gelatinbladen & vänd ner gelatinblad och rör om tills allt blandat sig. Sedan vänder du ner nutella med en nypa salt, rör om tills du har en fin och blank smet. Häll upp i glasen. Ställ in i kylen i minst 4 timmar innan du gör nästa lager.

Lager nummer 2 gör du likadant med. Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter innan.
Värm upp grädde & socker & vaniljstången ( skär dem på längden och kärna ur den ) låt både frön och stång koka med på svag värme tills de börjar sjuda, ta bort från plattan. Fiska upp vaniljstången och krama ur vattnet ur bladen och rör ut gelatinbladen i gräddblandningen. Vänd sist ner philadelphian, rör tills du har en slät smet och häll ovan på det första lagret.

Låt vila i 4 timmar i kylskåp innan det är dags att servera.

Gärna friska lite syrliga bär.

* * * * * * * * * * * * * * * * * 


Kladdkakssymfoni med lättvispad grädde & jordgubbar

IMG_2776
Perfekt om du har en bit kladdkaka / brownies över sedan dagen innan.

Det här behöver du: 
1 bit kladdkaka
jordgubbar
lättvispad grädde

Så här gör du:
Tärna kladdkakan i lagom stora bitar, skiva över rikligt med jordgubbar
och servera med en klick lättvispad grädde.

Så enkelt & så gott

* * * * * * * * * * * * * * * * * * *  

Chokladpaj med kolakräm

IMG_5284

Karamelliserad mjölk är färdig kokat ( kondenserad sötad mjölk)

Det här behöver du:
1/2 pkt digestiv
60-75  gram smält smör
1 burk karamelliserad mjölk
400 gram mjölkchoklad eller mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
2 nypor flingsalt

Serveras med lättvispad grädde

Gör så här : 
Krossa kexen till smulor och rör ihop med smält smör. Och fördela ut i en rund form på 24 cm. Ställ kallt i 20 minuter, och bred ut burken med karamelliserad mjölk över digestivbotten. och ställ svalt medan du gör tryffeltäcket. Mät upp grädden i en kastrull och låt sjuda upp. Ta bort från plattan och bryt ner chokladen och låt smälta under omrörning. Rör tills allt har smält och chokladen blir slät. Fördela ut det sista lagret över chokadpajen och strö över ett par nypor flingsalt.
Ställ kallt så chokladen hinner stelna.

 

3

6 responses to “Tre tips på festliga efterrätter till nyår

  1. Ia skriver:

    Hej
    Kan man göra nutella pannancottan dagen innan ?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Absolut 🙂

  2. Sofie skriver:

    ”Chokladpaj med kolakräm” – supergod! Men jag tyckte chokladen blev lite för hård. Finns det något tips om hur jag får den mjukare? Ska bjuda på lördag.

  3. Ulrica skriver:

    Hej, precis gått över till laktosfritt, är det någon som testa med laktosfria produkter till dessa desserter eller har tips på andra? 🙂
    Kondenserad mjölk är laktos i va? 🙁

Lämna ett svar till jennysmatblogg Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *