Oxfile till buffé med baconströssel

 

Ett tips på grymt god festmåltid, som är lätt att laga till många.
Kanske något till nyårsbuffeen?

IMG_8561

Till 4 personer: 
800 gram oxfile
smör
salt och peppar
olivolja
10 -12 små kokpotatisar
250 gram sockerärter
1 ask med körsbärstomater
1 röd lök

Toppa med knaperstekt bacon & klippt färsk gräslök

Fetaostkräm
2 1/2 dl creme fraiche
1 /2 pressad vitlöksklyfta
1 förpackning med fetaost
lite salt
lite italeinska salladskrydda

Gör så här:
Ta fram oxfilen minst 2 timmar innan. Ställ ugnen på 180 grader.
Mosa ihop alla ingredienser till fetaostkrämen och ställ kallt fram till servering. Stek oxfilen i smör med salt & peppar. Bryn den runt om tills den får vacker färg. Ställ sedan in den i ugnen med en köttermometer i den tjockaste delen av filen. Koka potatisen under tiden, och när köttet är klart ( för medium cirka 58-60 grader ) ta ut och rulla in filen i folie.

IMG_8526

Köttet ska vila i 10 minuter, så under tiden fräser du på tomater, sockerärter och rödlök med lite olivolja, de ska bara få lite färg och bli varma. Klyfta ner potatisen och skär upp köttet och fördela ut på ett stort fat.
Sist strö över knaperstekt bacon.

Servera genast.

0
Prenumerera
Notis om
3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ann-Christin
5 år sedan

Du har råkat skriva fläskfile på ett ställe istället för oxfile: ”Stek fläskfilen i smör med salt & peppar.”
Men det verkar bli jättegott!

Elle
5 år sedan

Det står stek fläskfilén.. men du menar väl oxfilén? ? Annars lät det jättegott

Rebecka
5 år sedan

Jag gjorde detta recept med fläskfile istället för oxfilé, smakade utmärkt 🙂

Nästa inlägg

Rawi Warin Resort & Spa

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x