Efterrätter med nutella

Detta är ett litet & smarrigt tips på efterrätt till nyår ♥

IMG_9451 IMG_9452

Det här behöver du till 6 bitar:
4 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk
200 gram nutella

Topping: 
nutella
hackade hasselnötter

Gör så här:
Vispa grädde fluffig så att den bildar toppar, öppna mjölken och vänd ner i grädden, rör om och ringla sist ner nutellan,
Häll upp i en muffinsform och ställ in i frysen över natten. När du vänder upp glasstårtan så tar du fram dem fem minuter innan och vänder dem upp och ner och lossar lite med hjälp av en kniv. För att få dem att lossa lite lättare kan du lägga muffinsformar i botten.

Garnera med nutella & nötter och servera genast.

IMG_9474

2

5 responses to “Efterrätter med nutella

  1. Peter skriver:

    Hej.
    Ser smaskigt ut.

    Jag tolkar receptet som att man inte ska koka den kondenserade mjölken!? Stämmer det? Det är ju vanligt att man gör det annars.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Hej
      Det stämmer 🙂 Denna gången ska den inte koka innan.

  2. Emma skriver:

    Hej! Detta verkar ju supersmarrigt! Jag är dock laktosintolerant så jag får självfallet byta ut grädden till ett laktosfritt alternativ – men finns det laktosfri kondenserad mjölk? Eller kan jag byta ut detta till något annat som ej innehåller laktos? Kram 🙂

  3. Louise Karlsson skriver:

    Jag bjöd på denna igår kväll. Vilken dundersuccé , det var supergott?

  4. Sofie skriver:

    Tänkte bjuda på denna till mellon ikväll. Ser helt fantasitkst ut ! Tror du det funkar ? Eller behöver den en hel natt i frysen? 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *