Tobleronetryffel

Idag bakades det julgodis för fullt här hemma i växjö. Bl.a dessa godingar

IMG_0902

Till 20 tryfflar
1/2 dl vispgrädde
200 gram toblerone
1 msk smör

Garnering: Kakao

Gör så här:
Mät upp grädden i en kastrull , bryt ner chokladen och smält på svag värme.
Vänd ner smör och rör smeten blank. Ställ sedan svalt ett par timmar innan du formar dem till tryfflar / bollar.
Rulla dem i kakao och servera.

6
Prenumerera
Notis om

13 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

men vad gör du med mig >.< mååååste haaa!!!

Linda
8 år sedan

Stelnar de så pass att de kan serveras fyrkantiga också? dvs. hälls i en form och när de svalnat skärs i lämpliga bitar?
Ungefär hur stor form i så fall, som i dina magiska saffrans- & vitchokladfugde?

Tack för en inspirerande blogg!

Cassandra
8 år sedan

Hej!
Undrar hur många gram en matsked smör är?
Tack för en fin blogg 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Cassandra
8 år sedan

Vet inte riktigt. Men mängden är inte exakt 🙂
Ungefär som en ”vanlig” matsked.

8 år sedan

MEN BJUD!

Mirellr
8 år sedan

Hej! Undrar om du kan svara på hur länge fudge/knäck/kola håller o hur de lämpligast förvaras? Tack på förhand

jennysmatblogg
Reply to  Mirellr
8 år sedan

Jag fryser in julgodiset, och tar fram det en halvtimme innan servering.

Sara
8 år sedan

Hej Jenny! Jag är ett nytt fan till och måste tacka dig för en fantastisk blogg! Snygga bilder, lätt att hitta och underbara recept. Jag och mina systrar ska baka julgodis nu i helgen och de flesta recepten kommer härifrån 🙂
Jag har dock en liten fråga om förvaring, finns det någon regel för vad man kan frysa och inte? Jag ska tex göra tobleronetryffeln, bounty godiset och jordnötsfudge. Hur vet man? Och tex alla bräcken, det känns som att de förvaras bäst i kyl/frys? Jag är väldigt tacksam om du har tid att svara på mina frågor 🙂 återigen, tack! För en bra blogg!

jennysmatblogg
Reply to  Sara
8 år sedan

Jag är ingen expert , men jag fryser allt julgodis.
Och det har funkat än så länge 🙂
Sedan håller det länge i kylen eftersom det är så mycket socker i.

Lycka till

Jenny Schewelius
8 år sedan

Hejsan Jenny, fint namn skulle jag säga 🙂 Jag har gett mig på att göra dina tobleronetryfflar, men har ett problem. Haft det stående svalt i ca 2h, och det har stelnat, men när jag börjar rulla dem så blir de alldeles lösa och går inte att arbeta med… Hur gör jag?

jennysmatblogg
Reply to  Jenny Schewelius
8 år sedan

Prova en stund i frysen, sedan ska de förvaras i kyl fram till servering.

8 år sedan

[…] i skåpet. Ja, och så hade jag tänkt fixa ihop lite julgodis, något enkelt typ Rocky road eller de här receptet på Tobleronefudge eller Mariannetryfflar. Hur goda verkar inte dom? Handlade också en del nötter och mandlar och […]

Dennis Nilsson
3 år sedan

äslakr dessa gjort dom i så många år nu, klart en favorit

Nästa inlägg

Saffransdrömmar

13
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x