Kycklingburgare med currydressing

Kycklingburgare är alltid gott, och det är faktiskt mycket enklare att laga än man kanske tror. Det tar lika lång tid som pommes:en i ugnen. Färsen köper du i lite större butiker, jag hittade min på Ica Maxi.

IMG_9811
Till 4 burgare:
600 gram kycklingfärs
paprikapulver
salt
peppar

4 hamburgerbröd
sallad
tomat
lök
knaperstekt bacon

Currydressing:
2 dl creme fraiche
1/2 dl majonäs
1 tsk chilisås
1/2 msk curry
cayennepeppar
salt

Gör så här:
Rör ihop currydressingen och ställ kallt.
Rör ihop färsen med kryddor och forma till kycklingburgare.
Stek dem klara på medelstark värme och servera dem i bröd med tillbehör och krispiga pommes.

Bacon och kyckling tillsammans med curry är en fin fin kombo.

IMG_9849

2

10 responses to “Kycklingburgare med currydressing

  1. Lina skriver:

    Tycker din blogg ger så grymt bra inspiration och tips emellanåt, tack för att du delar med dig <3

  2. Sara skriver:

    Vad gott det ser ut! Kycklingfärs finns även på Lidl ?

  3. Anne skriver:

    Undrar var du har hittat det fina stjärnmönstrade ”hamburgerpappret”?

    1. jennysmatblogg skriver:

      På ÖoB 🙂

  4. Så gott! Vi brukar köra kycklingfiléer i mixern till färs, har aldrig testat att köpa färdig. Kalkonfärs har vi köpt och den är riktigt bra.

  5. Nettan i Sumpan skriver:

    Så gott det ser ut!! har aldrig köpt/ätit kycklingfärs, hanterar man det på samma sätt som nötfärs ?
    Ha en fin dag.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ja, det är samma sak. Men kycklingfärsen ska vara helt genomstekt då 🙂
      Kul att jobba med, blir både god kycklingfärssås, burgare och kycklingbullar 🙂

  6. Carin skriver:

    Jag brukar köra 4-5 kycklingfiléer i matberedare med vitlök, salt , vitpeppar, persilja, lite oystetsås och lite grädde å ev ströbröd och steka som biffar. Så gott!!! Currydressingen ska jag prova!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *