Baka Bounty

 

Då har man landat i tv-soffan igen. Barnen kikar på barnprogram, och jag skriver till dig.  Något jag märker att ni söker på bloggen är recept till adventsgodis. Och ni hittar alla recept genom att klicka HÄR
Något som jag velat baka länge, men inte hunnit tidigare är bountygodisar. Detta receptet hittade jag i tidningen ”Hembakat”, jag gjorde om lite då jag bytte ut den mörka chokladen mot mjölkchoklad. Ta vilket ni föredrar.

Här kommer lite steg-för-steg bilder.
IMG_9769

Det här behöver du till 14-15 bitar
3 – 3 1/2 dl kokos
2 dl kondenserad sötad mjölk
3 msk florsocker

Garnering :
200 gram mjölkchoklad
kokosflingor

Gör så här:
Mät upp kokosflingor, kondenserad mjölk och florsocker och rör ihop till en smet. Rulla cirka 14-15 stycken bollar av smeten och lägg på en bakplåtsklädd bricka. Ställ in frysen i 30 minuter, och under tiden smälter du chokladen över vattenbad eller i micron. Chokladdoppa bollarna med hjälp av en gaffel, låt överskottet av choklad rinna av innan du lägger tillbaka dem.
Strö över lite kokos och ställ in i kylen tills chokladen svalnat.

IMG_9777

Detta var ett jättesmidigt & enkelt julgodis/ adventsgodis som ni faktiskt bara måste prova. Och jag har fått flera frågor om när man kan börja med julgodiset. Jag tycker att man kan börja redan nu med, det går bra att frysa in nästan alla olika sorters godisar. Frågan är bara om det räcker ända fram till jul, eller om de har en tendens att försvinna spårlöst därifrån 🙂

IMG_9787

1

18 responses to “Baka Bounty

 1. Sandra skriver:

  Tack för den bästa bloggen! Det här med att frysa in godis känns skrämmande, hur blir konsistensen och smaken efter några veckor i frysen? Skulle väldigt gärna vilja att du skrev på recepten om de går att frysa så adventsbaket kan tjuvstarta! Kram Sandra

 2. Petra skriver:

  Ser gott ut! Ska den karamelliserade mjölken kokas först eller vara som den är?

  1. jennysmatblogg skriver:

   Den ska inte kokas innan 🙂

 3. Sofia skriver:

  Hej! Ser supergott ut. Har också en fråga om hur man fryser in, kan man göra klart bollarna helt med chokladen på och sen frysa in eller tar man på choklad när man tar ut dom från frysen? Tack för alla goda recept.

  1. jennysmatblogg skriver:

   Man kan frysa in dem när de är chokladdoppade och klara. Tina dem långsamt som tillexempel en dag i kylskåp innan de ska serveras.
   Lycka till 🙂

 4. Karin skriver:

  Skulle ju vara drömmen att kunna göra julgodisar klart nu och ha i frysen (har en lång lista 🙂 ) Särskilt då vi ska få en bebis snart, så slipper man stressa över det sen. MEN, min sambo skulle ju trycka i sig allt innan julen kommit 😀

 5. Mickan skriver:

  Jag ÄLSKAR din blogg! När jag fick nys om den för nåt halvår sen, låg jag i ett par veckor och läste igenom den från Nutid till allra första inlägget, hade det som sängdagsläsning! Haha! Det här receptet måste jag prova, har bara gjort en gång men inte med mjölken i. Och så dum jag är, att använda en gaffel måste ju gå galant, jag hade ett jäkla sjå då med en sked, och choklad i halva köket! Tack för tipset! 🙂

  1. jennysmatblogg skriver:

   <3 <3 <3

 6. Elisabeth skriver:

  Hej Jenny, tack för alla fantastiska recept. Hinner inte laga i den takt som de kommer bara?

  En fråga kring detta recept. Du skriver kondenserad mjölk i receptet men på en fråga i kommentarsfältet är det ngn som skriver karamelliserad mjölk. Bägge finns ju atr köpa på burk. Men det är kondenserad det ska vara eller? Den karamelliserade brukar annars vara lite mer kola-aktig väl?

  1. jennysmatblogg skriver:

   Detta är den sötade kondenserade mjölken. INTE karamelliserad 🙂

 7. Jennifer skriver:

  Ska mjölken kokas först eller tar nan den som den är? 🙂

  1. jennysmatblogg skriver:

   Den ska inte kokas 🙂

 8. Towe skriver:

  Ska det inte va margarin i? Det blir väldigt löst annars fast jag går efter recept 🙁

  1. jennysmatblogg skriver:

   Det ska vara rätt kletigt, tillsätt lite mer kokos och ställ dem kallt i frysen innan du chokladdoppar dem.

 9. Jennifer Edstrand skriver:

  Går dessa att förvara i kylen i 13 dagar eller måste man frysa dem?

 10. Johanna skriver:

  Stått i köket och gjort om dessa tre gånger idag. Bollarna blir väldigt lösa trots att jag följt recept, tog då i mer kokos men det fungerade inte heller. Lät dem även stå längre än en halvtimme i hopp om att det skulle fungera bättre då. Chokladen fäster ju heller inte på kokoset? Precis som någon tidigare skrev borde det väl vara smör eller något i dessa så de får stadga? Nu ger jag upp 🙁 Tack för en bra blogg!

  1. jennysmatblogg skriver:

   Bollarna ska vara lösa och kladdiga. De blir stabila när de är kylda.
   Hade du dina i frysen ?

   1. Johanna skriver:

    Hej! Ja, jag hade bollarna först i en halvtimme som det stod, för att sedan öka till en timme och tredje gången ännu längre 🙁

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *