Medelhavssallad med oxfile

Hej där,

Hoppas ni har en riktigt fin lördag. Vi håller på att packa oss hemifrån stugan. Ska stanna till på lunch hos mamma och sedan bär det av mot växjö. Tänkte ta lite förebilder nu i stugan, så ska ni få se senare när renoveringen är klar. Badrummet ska renoveras och en glasveranda/ farstukvist ska byggas till. Spännande , och lite nervöst att inte kunna följa bygget från dag till dag. Men tror det kommer bli toppen. Iallafall….jag har provat flera olika rätter med oxfile nu innan nyår, hoppas ni gillar. Uppskattar ni fläskfile eller kyckling bättre, så fungerar det lika bra. Förutom att de ska vara genomstekta tillskillnad från oxfilen.

En medelhavssallad oxfilesallad med avokado & mango funkar alltid.

IMG_8510

Det här behöver du till 2 personer: 
400 gram oxfile
Blandad sallad
1 mongen mango
1 mogen avokado
1 bit röd avlång paprika
1 bit gul avlång paprika
1/2 rödlök
oliver

Det här behöver du till vinägretten: 
2 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
1 msk finhackad persilja
1/2 tsk torkad timjan
lite finhackad rödlök
Salt & peppar

Gör så här :
Rör ihop alla ingredienser och ställ kallt innan servering.

Gör så här:
Ta fram oxfile minst 2 timmar innan du börjar med maten.
Ställ ugnen på 180 grader. Stek oxfilen i en stekpanna med smör, salt & peppar och lägg in den i mitten av ugnen med en köttermometer. Ta ut köttet när de kommer upp till rätt temperatur. Jag tog ut min vid 58 grader och lät den vila sig upp till 60grader. Vänd in filen i grillfolie och låt vila i 10 minuter. Under tiden fixar du salladen.
Toppa med oxfilen och en god vinegrätt

1
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Oxfile Provencale

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x