Bookmaker toast


Hej där
,
Nu är jag tillbaka efter ett litet morgonmöte och tänkte kika in här och säga hej. Imorgon är det fredag och snart helg, och vi lagar gärna lite extra god mat just på helgen. Oxfilé är väl alltid gott, men för de som inte gillar oxfile här hemma brukar vi bara byta ut den mot fläskfilé. En bookmaker toast fungerar fin fint till helgmat, jag hade ett grövre större bröd här. Och tyckte inte att det behövdes något tillbehör till. Men använder man mindre toastbröd / snittar så kan det vara gott med lite pommes eller klyftpotatisar till. Här finns min variant med fläskfilé

IMG_8460

Det här behöver du till 4 personer:
500 gram putsad oxfile
smör
salt & peppar
4 bröd / ciabatta
smör
4-6 tsk dijonsenap
1 kruka krussallad
3 tomater
finhackad rödlök
1 pkt bacon
bearnaisesås
riven pepparrot

Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader.
Helstek oxfilen, i smör i stekpannan med salt & peppar tills den får vacker färg. Lägg sedan in i ugnen med köttermometer.
Under tiden förbereder du bröden, smöra bägge sidor och med ett lager dijonsenap. Sallad, lök, och riv över valfri mängd pepparrot och tomat lägger du på när oxfilen är klar. Jag brukar låta köttet gå upp till 58 grader, sen tar jag ut köttet och rullar in i grillfolie och låter vilar i 10 minuter. Stek under tiden baconet kanaperstekt. Skär upp köttet och lägg på mackorna, och bred ut bearnaisesås och lägg på brödlocket.

Servera genast!

IMG_8464

1
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
klas anderberg
8 år sedan

Jag valde rostbiff och det blev väldigt gott.

Anna
8 år sedan

ser fantastiskt gott ut men stort minus för köpebea! usch och blä!

Nästa inlägg

Nygammalt blått porslin

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x