Lövbiffsgryta

Hemligheten bakom en god lövbiffsgryta är tid!
Låt den sjuda i flera timmar, gärna 3-4 för att köttet ska bli mört.

IMG_8224

 

Det här behöver du till 4- 5 portioner :
800 gram lövbiff
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/ 2 msk paprikapulver
8 dl vatten
2 msk fond ( kött / ox- eller kalvfond )
2 msk tomatpure
1/2 msk kinesisk soya
1/2 msk chilisås
1 tsk dijonsenap
1 msk svartvinbärsgele
1 tsk sambal oelek
maizenaredning
( grädde )

Ev. några droppar soja kulör för mörkare färg

Serveras med ris & sallad

IMG_8193

Gör så här :
Strimla lövbiffen först på bredden och sedan smått på längden. Fin hacka löken och vitlöken.
Hetta upp en djup kastrull / panna och fräs löken / vitlöken och biffen tills de fått fin färg.Krydda med paprikapulver eller lite chilipulver om du vill ha mer smak.   Rör ner  tomatpure, dijonsenap , fond & soja chilisås, sambal oelek och rör om, tillsätt vattnet och låt sjuda med lock på svag värme i 3- 4 timmar. Kokar vattnet bort så tillsätt lite vatten allt eftersom, smaka sist av med lite svartvinbärsgele. Vill du ha grytan lenare i smaken rör ner lite grädde ( jag ville ha en mustig gryta denna gången och hoppade över)  och låt sjuda upp och red av med lite maizena -sjud ett par minuter och servera sedan genast.

 

3

15 responses to “Lövbiffsgryta

  1. Malin Larsson skriver:

    Undra om det går att byta ut lövbiffen mot strimlad älgstek ? ? Vad tror du?

  2. Lina skriver:

    Tack för ett trevligt recept! Testade den här grytan i kväll och den blev jättegod 🙂 Piffade till den ytterligare med lite babychampinjoner, mumsigt!

  3. Johanna skriver:

    Hej
    Ska lövbiff verkligen sjuda i 3-4 timmar? Låter mumsigt!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ja den blir mörare ju längre den kokar.

  4. Lisa skriver:

    Vi åt denna lövbiffsgryta nu ikväll. Supergod!! Tack för bra och enkla recept!

  5. Elina skriver:

    Supergod gryta! Skippade grädden och hade pressad potatis till.

  6. Lillian Bergström skriver:

    Fick tipset att möra köttet med bikarbonat, 1tsk till 400 gr kött. Strimlade köttet, blandade i bikarbonat & lät det vila i 30 minuter. Sköljde sen köttet. Lät rinna av & stekte som vanligt. Mört & fint….

  7. Natalie skriver:

    Hej jenny!

    Det ser så gott ut!

    Vilken chilisås använder du?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Den chilisåsen du hittar brevid ketchupen i matbutiken 🙂

  8. Viktoria skriver:

    Kan man göra denna i slow cookern??

    1. jennysmatblogg skriver:

      Blir säkert jättegott!! 🙂

  9. Monika skriver:

    Älskar detta recept! Annars brukar lövbiff vara så himla seg och tråkig men med detta blir det så mört och gott

  10. Testar detta idag och tillsätter grovt skuren purjolök (även den gröna delen), bambuskott och strimlad paprika. Kanske även vattenkastanj och champinjoner. Kommer att räcka till många matlådor =)

  11. Madeleine skriver:

    Gjorde denna idag men skippade paprikapulver, dijonsenap och maizenaredning då jag ej hade det hemma men gick jätte bra ändå smakare riktigt gott! 😀
    Hade en extra sked av sambal oelek för gillade att den blev lite starkare 😀

  12. Johanna skriver:

    Såååå himla god! Tack för ännu ett grymt recept! ❤️
    Gjorde på älgbiffkött, blev suveränt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *