Vilken god 3-rättersmiddag vi hade här igår. Thelma lagade all mat själv, fast jag fick vara med och assistera & diska.Hon började med att bjuda på räksoppa, denna variant åt vi ofta till förrätt för 5 år sedan men sedan föll den i glömska. En förrätt som inte går att misslyckas med, den är så enkel.
Men först shoppingdagens tips- det kommer HÄR
Och nu till soppan som är busenkel och väldigt smakrik och god.
Det här behöver du till 4- 5 förrätter :
1 ask med räkost (mjukost med räksmak )
2 1/2 dl grädde
2 1/2 dl vatten
2 msk hummerfond
1 kruka hackad dill
1 kryddmått salt
ev dofta över cayannepeppar
500 gram XL räkor
Gör så här:
Börja med att skala räkorna.
Ta fram en kastrull, vänd ner räkost, grädde, vatten & fond och låt sjuda upp under omrörning.
Hacka ner dillen och smaka av med salt & cayennepeppar. Lägg de handskalade räkorna i tallrikarna/ skålarna & häll över soppan. Ju mindre räkor kokar , ju godare. De blir lätt sega annars.
Smaklig spis
Såg jättegott ut, skulle passa imorgon till förrätt då svärföräldrar kommer men….
Du skriver 1 ask med med räkost (mjukost) då undrar jag:
Den lilla eller stora asken 🙂
Hoppas på snabbt svar o tack för en suverän blogg, enbart följt dig i
3 veckor och familjen uppskattar helt plötsligt måltiderna 🙂
Jag hade den stora asken 🙂
Tack!
Men visst är det en alla tiders god och lättfixad soppa! Vi har blivit bjudna på den och lagat den själva också några gånger och den går alltid hem.
Kramar
Har precis ätit denna soppa.. så himla gott
ha de gott alla goa vänner ??
[…] Förrätt räksoppa […]
[…] Krämig räksoppa Varmrätt: Gratinerad oxfile Efterrätt: Seg & knäckig […]
Hej! Kan man ta kräftost i stället för Räkost?
absolut 🙂