Lakritsbollar

Jag sorterar recepten i olika inlägg för att det ska bli lättare för er att både hitta och söka efter dem. Dessa är galet goda, där chokladen möter den salta lakritsen. Omnomnom.

IMG_7491


Det här behöver du till 28-30 chokladbollar
200 gram smör
8 dl havregryn
3 dl florsocker
1 nypa salt
2 msk kallt kaffe
2  1/2 msk kakao
1/2 dl oboy

25-28 stycken plopp – med lakritssmak

Garnering: lakritsströssel

Gör så här:
Mixa havregrynen med en mixer till mindre bitar. Vispa smör med florsocker till en jämnsmet,
rör ner salt, kaffe, kakao & oboy. Vänd ner havregrynen vispa till en slät smet och ställ kallt i  1 timme. Rulla sedan chokladbollar och tryck ut en grop i mitten för ploppen och rulla ihop till bollar. Rulla dem sedan i lakritsströssel och ställ svalt till servering.

IMG_7485

1

10 responses to “Lakritsbollar

  1. Petra skriver:

    Hej! Menar du antal rutor på en kaka Plopp? Det låter jätte gott så jag måste testa.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ja, rutor eller så finns dem på rulle 🙂

  2. Sandra skriver:

    Näääääää minsann! Nu får du sluta göra så goda recept! Försöker ju vara nyttig, men det är omöjligt när man ser såna här saker 😉

  3. Anne skriver:

    Din sida är farlig för en gottegris som mig! 😉

  4. Kristina skriver:

    Mums ? Går de att frysa?

  5. E skriver:

    Ska smöret vara smält?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Nej, rumsvarmt

  6. Linda skriver:

    Hej! Vart kan man hitta dessa fat på fot, såå fina!

    1. jennysmatblogg skriver:

      På lagerhaus 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *