På söndag är det kanelbullensdag

 

Ni har väl inte missat att det är kanelbullens dag på söndag!
Här kommer mitt bästa recept, på saftiga, smakrika och goda bullar

Cirka 70 bullar fick jag ut av detta receptet- så önskar du inte fullt lika många går det bra att halvera receptet.

Till ca 70 bullar behöver du :

2 pkt jäst ( söta degar)
250 gram smör
1 1/2 liter standard mjölk
3 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 tsk stött kardemumma
1 kryddmått salt
Vetemjöl Special cirka 2,2 kilo

Fyllningen gjorde vi halva med kanel :
350 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3-4 msk kanel

Och halva med vanilj :
350 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3/4 dl vaniljsocker

Garnering : vispat ägg och pärlsocker

Gör så här :
Smula ner jästen i en ordentligt stor bunke, smält smöret i en kastrull och häll på mjölken och värm tills det blir fingervarmt 37 grader. Häll lite över jästen och rör tills jästen löst upp sig, häll över resten av mjölkblandningen, och rör ner socker, salt, kardemumma och sist äggen. Sedan häller du ner mjöl och blandar ( alternativ. använder bakmaskin ) Jag hade i en 2 kilos påse plus tre- fem dl till. Man ska bara ha i så mycket mjöl att degen blir smidig och lossnar, den ska inte bli för hård. Låt sedan jäsa under bakduk i cirka 1 timme. Under tiden rör du ihop fyllningarna och starta ugnen på 225 grader och förbered plåtarna genom att placera ut bullformar.  Efter en timme är det dags att börja baka ut.
Denna degen bakade jag ut i 6 olika omgångar. Kavla ut degen till en rektangel inte för tunt, och bred ut fyllning över rektanglen, ganska mycket då blir de riktigt saftiga.
Rulla sedan ihop så att det blir en längd och börja skär upp 2-3 sm tjocka snäckor och lägg i formarna.

Låt jäsa ytterligare 20 minuter och pensal dem med vispat ägg precis innan de ska in i ugnen och strö pärlsocker över dem. Grädda dem i 8- 10 minuter i mitten på ugnen och ta ut dem när de är gyllene.  Låt svalna på galler – äts med fördel ljumna med iskall saft eller ett stort glas mjölk.

Varma bullar med iskall jordgubbssaft, jag brukar tina upp frysta bullar på 80- 100 grader i ugnen. Blir som nybakade igen.

0
Prenumerera
Notis om

15 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

Tack för bra recept, ska följa ditt recept och baka bullar på Söndag då! 🙂

Karin
8 år sedan

Hej Jenny
Jag kommer inte åt att söka bland kategorier, när jag klickar på stricken kan jag bara välja månad men kategorierna är gråa – gör jag något fel?

jennysmatblogg
Reply to  Karin
8 år sedan

Jag klickade nyss på kategorierna och det fungerade. Ser du inte de olika kategorierna alls?
Jag har vidare befordrade din fråga till teknikerna, ska vi se om de kan hitta felet..

Karin
Reply to  jennysmatblogg
8 år sedan

När jag klickar på strecken ser jag kategori rutan men den ligger i ett ljusgrått fält som inte går att skriva i

jennysmatblogg
Reply to  Karin
8 år sedan

Du ska inte skriva där utan bara klicka, om du vill söka så är det förstoringsglaset du ska klicka på.
Eller missförstår jag dig? 🙂

Karin
Reply to  jennysmatblogg
8 år sedan

Märkligt – det funkar på ipaden men inte på datorn!

jennysmatblogg
Reply to  Karin
8 år sedan

Det kan ha med vilken webläsare datorn har. Ska se om mina tekniker kan lösa det 🙂

Karin
8 år sedan

klickar på strecken ska det vara…..

8 år sedan

Måste prova något recept, de lätt så gott!

Matilda
8 år sedan

Hej Jenny, vad använder du för typ av ugn? Varmluft eller vanlig?
Tack för en jättebra blogg!

jennysmatblogg
Reply to  Matilda
8 år sedan

Vanlig ugn 🙂
Roligt att du gillar bloggen

8 år sedan

Och idag är det vegetariska världsdagen!

Kvällens middagstips blir därför ”Tomatgratinerad grönsakscannelloni” som ni hittar här: http://3kockar7kids.se/2015/06/08/tomatgratinerad-gronsakscannelloni/

/3kockar7kids

Ida
8 år sedan

Har bakat ett gäng glutenfria kanelbullar idag då jag jobbar på sön. Mannen och barnen får plocka ur frysen och njuta på söndag.

Lexie
8 år sedan

Tänkte precis börja baka dom här bullarna men halv sats.. Men hur delar jag på 3 ägg? ? ska jag ta ett eller två?

jennysmatblogg
Reply to  Lexie
8 år sedan

två små blir toppen 🙂

Nästa inlägg

En dag på öland

15
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x