Old El Paso

Gillar ni också att laga & äta tacos på fredagar ?
Vi gör det… och detta är nog enda gången i veckan som hela familjen vill vara med och hjälpa till i köket samtidigt. När jag fick en förfrågan om ett samarbete med Old El Paso och deras nyhet ”Stand N Stuff Tortillas” så var jag inte sen att tacka ja. De här mjuka tortillabröden formade som en båt har jag prövat tidigare och gillar dem mycket.

IMG_6271

Det finns även en nyttigare variant av ”Stand N Stuff Tortillas” då med fullkorn.

IMG_6275

Jag stekte vanlig tacofärs till barnen, sen provade jag & Jonathan kyckling med fajitaskryddning. Riktigt mumsigt.

IMG_6321

Det här behöver du: 

500 gram tinad kycklingfile
matolja att steka i
1 gul lök
2 paprika i olika färger
1 påse kryddmix Fajitas / Old El Paso

Gör så här: 
Stimla paprika och kyckling, finhacka löken. Hetta upp en stekpanna och fräs kycklingen och löken, när kycklingen är klar vänder du i paprikan. Jag vänder alltid i den sist då jag vill behålla krispigheten. Vänd ner kryddningen och fräs ett par minter under omrörning.

Servera genast

IMG_6325

IMG_6285

Till detta hade vi en kall sås:
5 dl gräddfil
1 msk taco salsa Old El Paso
1 msk chilisås
salladskrydda
ev lite cayennepeppar

Blanda ihop alla ingredienser och smaka sist av med salladskrydda.
Ställ kallt fram till servering.

 

Mycket grönsaker och röror ska det vara när man äter tacos. All sorters plockmat är trevlig tycker jag.
Mozzarellabollar och fetaost är ett måste när jag ska äta taco.

IMG_6298

Några vill även ha frukt i, vindruvor och banan. Faktiskt oväntat smarrigt!

IMG_6300

Min tortillabåt med kycklingfajitas, det här var verkligen lika gott som det ser ut.

IMG_6361

IMG_6366

Tortillabåtarna är smidiga att fylla, och barnen kan äta själva utan att behöva hjälp att rulla ihop sina tortillabröd. Och jag brukar vara expert på att plocka i alldeles för mycket för att sedan inte kunna stänga dem. Känner ni igen er 🙂

För att hitta fler goda recept klicka HÄR

IMG_6375
IMG_6379 IMG_6382 IMG_6394

* * * I samarbete med Old El Paso  * * * 

0
Prenumerera
Notis om
6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
5 år sedan

Banan i tacos låter spännande!

Testa gärna kanel- och ingefärastekt banan med rostad kokos till efterrätt:
http://3kockar7kids.se/2015/09/11/kanel-och-ingefarastekt-banan-med-rostad-kokos-och-glass/

/3kockar7kids

Therese
5 år sedan

Banan är verkligen ett måste i tacos. Har använt det säkert 7-8år och många som inte använder skivad banan till tacos tycker det är underligt tills dom testat. Men det är det mjuka och söta från banan ihop med det starka i köttfärs och dressing och friska i grönsakerna som blir helt fantastiskt ihop! ?? Vi gör alltid en krämig vitlöksdressing till också med 5dl Cream Fraiche, 2msk majonnäs, 4-6st pressade vitlöksklyftor, sen salt, paprikapulver, vitpeppar och cayennepeppar, ca 1-2krm av varje. Rör ihop allt noga och låter stå i kylen ca 40-60min innan servering så det får dra till sig. Min mamma har gjort denna vitlöksdressingen sen vi va små och den är ett måste till tacosås här hemma ?

5 år sedan

Älskar tacos i alla former 🙂

5 år sedan

Ja, de där båtarna är smidiga och vi har köpt dem ända sen vi upptäckte dem i affären.

Petra arningsmark
5 år sedan

Mums! Ska laga detta ikväll ..petra

Petra
5 år sedan

Smarrigt

Nästa inlägg

Provbakning pågår

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x