Vegetarisk vitlöksdoftande pasta

Måndag och idag blir det vegetariskt till middag, det blir en soppa som jag har velat testa länge. Till er som önskar en snabb, smidigt & framförallt god vegetarisk rätt så har jag detta middagstipset.

IMG_6964
En middag som tar 8-10 minuter att laga! Dvs lika lång tid som pastan tar att koka.

Det här behöver du för 2 personer: 
1 vitlöksklyfta
1 kvast med broccoli
15 körsbärstomater
1/2 burk med bamuskott
spagetti för 2 personer
1 1/2 – 2 dl grädde
salt & peppar

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning, i saltat vatten. Hetta upp en stekpanna med olivolja och finhackad vitlök, fräs upp tillsammans med broccoli och bambuskott och tomater. Tomaterna la jag i sist, så att de skulle behålla sin krispighet bättre.
Häll bort vattnet och vänd ner pastan i stekpannan tillsammans med grädde. Låt sjuda upp & smaka av med salt & peppar.

Servera genast!

IMG_6972

0
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
E
8 år sedan

Ser mycket gott ut ? vet att du kör på vegetariska måndagar och det är ju väldigt bra, önskar gärna fler vegetariska recept! Vi har hos oss tänkt pröva att äta mindre kött framöver efter att vi kollat på dokumentären Cowspiracy som blivit ganska uppmärksammad (finns på netflix för den intresserade, rekommenderar VERKLIGEN).. Så har tänkt pröva äta mer vegetariskt på veckorna och kött på helger, älskar verkligen kött och kyckling så tror inte jag skulle klara mig helt utan det men det skadar ju inte att prova 🙂 Tack för bästa bloggen, får all mat och bak inspiration från dig!

jennysmatblogg
Reply to  E
8 år sedan

Jag håller med dig, vill gärna äta mer vegetarisk.
Det kommer mer veg.recept på bloggen 🙂

8 år sedan

Men YUM!!

Tea
8 år sedan

Tack för alla underbara recept som till och med jag lyckas med. Är tyvärr en sådan som har tummen mitt i handen i köket men med din hjälp har jag till och med lyckats få beröm!
Älskar idéen med vegetariskt minst en gång i veckan men jag har ju ur usel koll på näringsvärde och vad man kan i stället för att få med protein så dom växande barnen får i sig allt dom skall ha. Har kanske ett lite ovanligt problem hemma med barnen och det är att dom äter helst grönsaker och sedan får man jobba med att få i dom köttet eller vad man nu har till grönsakerna så den vegetariska vitlökspastan kommer älskas här hemma.

Linnea
8 år sedan

TACK för en inspirerande matblogg med mycket variation. Har lagat flera rätter härifrån och allt har varit gott. Extra plus för att du lägger upp goda vegetariska alternativ då jag och min sambo försöker äta så mycket vegetariskt vi kan på veckorna.
Min syster visade mig din blogg för några månader sedan och efter det är jag en flitig besökare. Tack igen!

Nästa inlägg

Frukoststund

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x