Mariannetårta på browniebotten

Gillar du Mariannegodis då ska du följa receptet, vill du heller baka den med daim, dumle eller finhackad japp då byter du ut karamellerna mot just detta. Jag gjorde min cheesecake på browniebotten, och denna variant av cheesecake ska inte in frysen, utan den ska stå i kylen.

IMG_6845

Browniebotten:
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1 nypa salt
80 gram smält smör
1 dl vetemjöl

Marainnefyllning
4 gelatinblad
2 ägg
300 gram philadelphiaost
1 dl creme fraiche
1 dl strösocker
20 stycken marainnekarameller

Garnering:
5 krossade marainnekarameller

IMG_6838

Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader. Rör ihop samtliga ingredienser till browniebotten, de ska inte vispas. Vänd upp i en smord springform på cirka 24-25 cm. Grädda i mitten av ugnen i cirka 12-15 minuter, tills kanterna har stannat till sig. Den ska fortfarande vara rätt lös i mitten. ställ botten kallt i några timmar.

IMG_6840

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Lägg karamellerna i dubbla fryspåsar och gå los med brödkaveln tills de bara är smulor kvar. Dela äggen gulan för sig och äggvita för sig. Rör sedan ihop gulan med socker crème fraiche & philadelphiaost. Och vispa äggvitan med elvisp till ett hårt skull, du ska kunna hålla bunken upp och ner utan att det rinner ut. Krama lätt ur vattnet ur gelatinbladen ( det ska vara några droppar vatten med att i kastrullen ) och smält dem sedan på svag värme. Vänd ihop äggvitan med smeten av äggula, och gelatinet & vänd sist ner karamellkrosset. Rör väl tills allt har blandats. Häll detta över browniebotten och låt stå kallt i kylskåp i minst 6 timmar, gärna över natten.

0
Prenumerera
Notis om

7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

Åh ätit en liknanden sådan Cheesecake, men denna verkar också sjukt god. Måste testa ikväll 🙂

Catrine
8 år sedan

Ser supergod ut! Men när ska gelatinet i? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Catrine
8 år sedan

Tack 🙂 Det är uppdaterat!

johanna
8 år sedan

Hej! Jag ska ha dop för min son i helgen och vi är inga fans av tårta. Fastnade genast för denna! Men vi ska ha ca 70 gäster. Vet du ifall denna går att frysa? ?
Otroligt tacksam för svar din blogg har räddat många I det orka dagar i vårt kök! ?
Kran/trogen läsare Johanna

jennysmatblogg
Reply to  johanna
8 år sedan

Hej,
Jag tror att den blir isig om man fryser den.Detta är mer en mjuk moussetårta 🙂
Lycka till med dopet.
Kram

Lena
8 år sedan

Har du testat att byta gelatin mot något vegetariskt alternativ någon gång? Vore kalas med sådana tips också men tanke på att du försöker få in mer och vegetariska rätter =)

Johanna
8 år sedan

Blev nån miss för varmt gelatin kanske? stelnade inte och blev gelatinklumpar i kanterna. Men man lär sig av sina misstag 😉

Nästa inlägg

Tacorulle

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x