Indisk kycklinggryta

Hej där,

Jag var något trött när jag kom hem från huvudstaden igår, så mycket möten, intryck och så mycket nya trevliga människor. Och det var en givande dag, med stora planer för framtiden.  Som vanligt kan jag inte berätta mer just nu, men ni kommer snart få  veta vad det handlar om. Jag har tusen saker att göra idag också, men ville först starta dagen med ett middagstips till er. Detta är ingen traditionell indisk gryta i sig, men jag tycker smakerna drar lite ditåt. Receptet hittade jag på recept.se men gjorde om det lite. Att följa recept till punkt och pricka är inte min grej, jag byter ut och lägger till ingredienser efter vad som jag har hemma.

IMG_6614
Det här behöver du till 4 personer:
700 gram kycklingfile
smör
10 körsbärstomater i blandade färger
1 msk curry
dofta över lite cayennepeppar
3 dl vispgrädde
2 1/2 dl creme fraiche
2 msk konc apelsinjuice
salt & peppar

Klipp över lite valfria örter innan servering

Servera grytan med ris

Gör så här:
Dela kycklingen i lagom stora bitar, och smörstek dem i en kastrull. Vänd ner tomaterna också. Varma/ stekta tomater blir mycket mer smakrika en vanligt. Sen ska kycklingen vara nästan helt genomstekta & fått fin färg. Pudra över curryn och vänd om ( det doftar helt fantastiskt) och dofta ev över lite cayennepeppar.  Vänd sedan ner grädde, crème fracihe och låt sjuda upp. Mät i juicen och rör om och till sist smaka av med salt & peppar.

Smaklig måltid.

 IMG_6627

0
Prenumerera
Notis om

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Camilla.L
8 år sedan

Vad gott det låter,ska definitivt testa detta recept. Det är härligt att kunna ändra i recept så som man själv tycker. Innan jag började att läsa matbloggar så ”vågade”jag inte riktigt ändra i recept utan följde dom slaviskt. Så gör jag inte längre utan ändrar helt efter mitt egna tycke och oftast så blir det ju bra 🙂

8 år sedan

Wow så gott det ser ut!! kram http://www.joseefiinb.devote.se

8 år sedan

Men gud vad gott det där såg ut, det måste jag testa! 🙂

8 år sedan

[…] lingon  Tisdag Torsk i citronsås Onsdag Smördegsinbakad kassler med champinjonsås Torsdag Indisk kycklinggryta med ris Fredag Calzone med […]

6 år sedan

[…] : Potatis- & Purjolökssoppa  Tisdag : Grillad torskrygg Onsdag : Indisk Kycklinggryta Torsdag : Pastasallad Fredag : […]

6 år sedan

[…] Panerad torsk med skolans goda dillsås Onsdag Smördegsinbakad kassler med champinjonsås Torsdag Indisk kycklinggryta Fredag […]

Nästa inlägg

Godaste köttfärsåsen

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x