Godaste köttfärsåsen

Godmorgon,

Här kommer ett tidsinställt inlägg, himla smidigt när man ska iväg. Om allt går som det ska så sitter jag på flygplatsen nu på väg mot huvudstaden. Jag har lyckats klämma in tre olika möten idag, och så en lunch med rara Nina. Nu håller vi tummarna för att mitt flyg inte blir försenat, som det alltid lyckas bli när jag ska till stockholm. Och vill ni hålla er uppdaterade vad jag har för mig idag så finns jag på instagram: @jennysmatblogg

Till er andra vill jag tipsa om en god köttfärsås, vilket tillhör min top 10, bland godaste rätter.  Det blir allra bäst om den får stå och koka länge, sen går man och smakar av med kryddor och örter allt eftersom. Vi kokar alltid mycket när vi väl gör köttfärsås, smidigt att frysa in sedan i matlådor.

IMG_6580

I min köttfärsås hade jag :
smör
1 finhackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
2 kilo köttfärs
4 msk tomatpure
1 burk med krossade tomater
5 dl vatten
1 burk med tacosalsa
2 msk med chilisås
timjan
oregano
salt & peppar
3 dl vispgrädde

Gör så här:
Hetta upp en gryta med smör och fräs löken glansig, pressa ner vitlöken och lägg ner färsen. Bryn den färdig och pressa ner tomatpuren och rör om. Vänd ner tomatkross, vatten, tacosalsa, chilisås. Låt allt sjuda upp på svag värme och smaka av med salt, örter & kryddor. Sist innan servering rundade jag av köttfärsåsen med grädde, låt sjuda upp och servera med god pasta.

IMG_6601

1
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

Skulle du kunna tipsa om mat/mellanmål som har hållbara ingredienser? Jag bor på internat och kan då bara handla en gång i veckan/varann vecka, vilket betyder att det jag köper måste hålla länge. Tack för en super bra matblogg! 🙂

tantgredelin
8 år sedan

Hej!
Jag behöver precis som Alva tips. Och jag är galet sugen på thaimat (jämt och alltid) Så gärna mer sådant, och allra häst god glasnudelsallad!!

Till Alva kan jag bara rekommendera morötter, zucchini, vitkål, broccoli, bönor, ägg, frysta råvaror som kycklingfilé, räkor är ju bra då kan man lätt ta fram rätt mängd. Vakuumförpackad färs (alltså ej mald i butik)

8 år sedan

[…] Köttfärssås med spagetti […]

Nästa inlägg

Kladdkaka med blåbär & lingon

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x