Syltgrottor med choklad

Godmorgon,

Kikar förbi med ett till kaktips, jag bakade ju en hel drös inför Melvins födelsedag.
Dessa syltgrottor med chokladtopping blev mycket uppskattade. Busenkla att baka dessutom.

IMG_5927 (1) IMG_5868

IMG_5861 (1)

Till cirka 20 kakor:
200 gram rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Fyllning: Fast sylt / eller marmelad.
Nobless

Ställ ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och socker och blanda de torra ingredienserna och rör ner. Arbeta ihop till en smidig deg. Forma till ungefär 22 bollar och har du ett muffinsjärn kan du använda det, annars är lite stadigare bakformar att föredra.
Lägg ner kakbollarna i formarna och tryck en grop i varje med tummen, fyll upp med sylt. Grädda i cirka 10- 15 minuter.
Ta ut dem och lägg över en nobless på varje kaka, och servera när de svalnat något.

Går så klart fint att frysa.

 

1
Prenumerera
Notis om
2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Yade
5 år sedan

Ser jätte goda ut! ska prova den idag 🙂 Ska de in i ugnen igen efter att man har lagt noblesse chokladen? För det ser ut som att chokladen har smält lite?

jennysmatblogg
Reply to  Yade
5 år sedan

Man lägger på chokladen med en gång de kommer ut från ugnen. De smälter av sig själva 🙂

Nästa inlägg

Recept på Sambal Oelek

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x