Recept på Sambal Oelek

Att odla egen chili och göra egen sambal oelek är min lillasyster grym på.
Dessutom blir den väldigt ekologisk och nyttig. Vill man ha mer hetta så sparar man mer kärnor och innerväggar.
Det är där hettan sitter. Och vill man ha det mildare så rensar man bort dessa.

img_4441Recept på sambal oelek
20 chilifrukter
2 krm salt
1/2 dl vit-vinsvinäger
1 vitlöksklyfta
2 krm citronsyra

Så här gör du:
Hacka chilin & vitlöken grovt och lägg i en kastrull. Vänd ner vit-vinsvinägern och låt sjuda upp i cirka en halvtimme.
Tills chilin är mjuk, vänd ner citronsyra, salt & peppar.

Häll upp i rena burkar och förvara i kylen.

16
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bitte Forseby
4 år sedan

Hej, hur lång är hållbarheten på sambal oeleken?

Sofia
4 år sedan

Hej!
Jag undrar Också över hållbarhet, och om det går att göra även på torkad chili? 🙂

Pernilla
1 månad sedan

20 chilifrukter? Hur stora då? Jag odlar chili som är allt från ett par cm till ett par dm.

Nästa inlägg

Dumlegrottor

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x