Baconinlindade kycklingjärpar med currysås

 

Godmorgon Måndag,

I helgen lagade vi kycklingjärpar på kycklingfärs.  (Färsen finns att köpa i de lite större butikerna.)  Det är ett roligt sätt att variera kyckling på och du kan ju laga vad som helst som du vanligtvis lagar med köttfärs. Köttbullar, köttfärsås, hamburgare, biffar, tacos och så vidare. Jag lindade in järparna i  bacon och sedan vispade jag ihop en currysås till, gott & lättlagat.

IMG_6123

Det här behöver du till 5 personer: 
800 gram kycklingfärs
1/2 tsk med salt
1/2 tsk med curry
2 förpackningar med bacon

Currysås:
1 dl vatten
3 dl grädde
1 msk kycklingfond
1 tsk curry
salt & peppar
dofta över cayenne
maizena

Serveras med kokt ris

Gör så här: 
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop färsen med salt & curry. Och forma till järpar, linda in järparna i bacon och placera ut i en ugnssäker form alternativ stekpanna som tål ugn. Ställ in järparna i mitten av ugnen i cirka 30 minuter ( eller tills kycklings är genomstekt) Under tiden vispar du ihop currysåsen, värm upp en kastrull med vatten, fond, grädde och låt sjuda upp. Blanda ner curry, salt & cayennepappar och red såsen till önskad konsistens med maizena.

IMG_6133 (1)

Ta ut kycklingrulladerna och häll över den goda currysåsen.
Serveras sedan med kokt ris och en god grönsallad.

IMG_6139 (1) IMG_6151 (1)

0
Prenumerera
Notis om

9 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

Låter jättegott, som vanligt när det är dina recept 😉 Och vilka fina tallrikar! Hälsningar Victoria

Caroline A
8 år sedan

Ville bara säga tack. Du har en FANTASTISK blogg, med massa härliga recept, som räddat mig många gånger när veckans mat ska planeras. Tycker du har en härlig blandning mellan mat och söta saker, ”dyrt” och billigt. Uppskattas verkligen 🙂 Ha det gott!

8 år sedan

Hej! Har precis startat min egna matblogg, skulle va jätte kul om ni kunde titta in där. Tack jenny för extremt bra inspiration och motivation!

8 år sedan

Såg supersmarrigt ut! Ville precis som en kommentar ovan även passa på att säga TACK för din blogg och alla dina härliga recept. Har blivit inspirerad ett flertal gånger, och provlagat en hel del. Ha det fint!

Ida
8 år sedan

Tusen tack för alla recept! Så roligt att följa din matblogg ?
Har en fråga: var har du köpt dessa tallrikar? Superfina! Finns dom att få tag i tror du?

Tack på förhand, kram Ida!

jennysmatblogg
Reply to  Ida
8 år sedan

Jag köpte dem på gekås/ ullared för ett par veckor sedan 🙂

Helena
8 år sedan

Hur många järpar blir det ungefär på 800g färs?

jennysmatblogg
Reply to  Helena
8 år sedan

Det är olika, beroende på hur stora man gör dem… Cirka 9-10 gissar jag.

Anna Maria
3 år sedan

Hittade den här 5år efter publiceringen… gjorde en stor kycklingfärslimpa lindat med bacon. Såsen bytte lite grädde till creame fraiche och ingen maizena…hmmmm sååå gott!!!

Nästa inlägg

Veckomatsedel

9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x