Hallon- och lakritspannacotta

 

Lakrits- & hallonskallarna är en återkommande favorit i min godispåse. Och jag blev lite nyfiken på att prova denna kombination på en efterrätt. Det fungerar ju med ahlgrensbilar, så varför inte med dessa. Jag gjorde mina i stora glas bara för att det var snyggare att fotografera. Jag tycker ni ska ta mindre glas för den är ljuvligt mäktig.

Resultatet en riktigt härlig godispannacotta. IMG_5381

Du behöver till 6-7 portioner:
5 dl vispgrädde
15 stora döskallar
ev. karamellfärg

Gör så här :
Börja med lakritslagret, klipp eller skär skallarna så hallon är för sig och lakrits är för sig.

Värm upp 2 1/2 dl grädde och vänd ner lakritsbitarna och rör om. Låt sjuda upp under omrörning, det tar en stund tills de smält. ( 10- 15 minuter ) Har du fortfarande lite av godiset kvar som inte smält ta bort från plattan och mixa slätt.  Häll upp i små glas och ställ in i kylen. Efter tre timmar gör du samma sak med andra lagret, jag droppade i ett par droppar röd karamellfärg i hallonpannacottan.

IMG_5409

Ställ in i tre- fyra timmar, eller ännu hellre förbered dessa dagen innan.

Toppa med några skallar & servera.

IMG_5366

 

2

16 responses to “Hallon- och lakritspannacotta

  1. Carina skriver:

    Ser mycket gott ut, undrar om de stelnar utan något gelatin i?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det är gelatin i godiset 🙂

      1. Linnéa skriver:

        Stod precis i samma tanke, ”stelnar det utan gelatin”. Tack för en toppen blogg. Gjorde dina langos igår 🙂

  2. Linn skriver:

    Åh! Tack för att du har testat!! Jag har tänkt testa men inte kommit längre än till tanken 🙂 nu SKA den göras!! Kram

  3. Emma skriver:

    Det är så sällan det finns dom små varianterna här.. uppskattningsvis, vad väger 45st små? Så man kan köra med stora istället. Eller uppskattningsvis hur många stora kan det motsvara?
    Tack på förhand!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag hittade mina på Hemköp. De finns även på Ikea och Willys har jag sett…

  4. Nina skriver:

    Wow! hallon/lakrits skallarna i pannacotta ser helt fantastisk ut! 😀 ÄLSKAR godiset så detta lär bli att testa i helgen!

  5. Sofia skriver:

    Räcker det med en påse dödskallar eller hade du flera? Svårt att veta hur många det är i varje påse ?

    1. jennysmatblogg skriver:

      jag hade 1 🙂

  6. carro skriver:

    Hej!
    Tror du att det fungerar lika bra med sockerfria hallon lakrits skallar?

  7. Hanna skriver:

    Hej Jenny 🙂 har du använt samma typ av hallon-lakrits döskallar i pannacottan och som dekoration? Jag var på Willys igår och såg att det bara fanns utan gelatin (de såg ut som de som du dekorerat med). Vet att det finns en skumvariant också, vilka använde du? 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag använde de små hårda, inte skum 🙂

  8. Hanna skriver:

    Hej Jenny 🙂 tack för snabbt svar. Vet du om dina också var gelatinfria? Jag tänker om det kanske innehåller något annat som gör att det stelnar ändå? Jag tänkte göra denna pannacottan till helgen, den ser sjukt god ut :-). Tack för en bra blogg, det är alltid kul att testa dina recept 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Är du osäker så ta de stora vanliga skallarna 🙂

  9. Therese Ekremsæter skriver:

    Hei Jenny, flott blogg du har!
    Er det mulig å bruke store hodeskaller som du finner i godterihylla? Evt hvor mange?

  10. Evamarie skriver:

    Alla ”skallar” är gelantinfria, har koll på det eftersom jag är vegetarian :),
    http://www.bubs.se/gelatinfritt
    Så uppenbarligen måste det funka ändå?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *