Bli Volontär

Då vi befann oss i Grekland i somras så fick vi se en gamla fiskebåt som kom i land, båten var helt överlastad med flyktingar från Syrien. Gamla, unga och barn det var hemskt att se & man vill ju bara hjälpa dem. Ingen ska behöva leva så, jag har har smsat FLYKT till 72999.

radio

Just nu har Röda Korset startat upp en kampanj ”Bli volontär” jag tycker att det är viktigt att den uppmärksammas. Ingen kan gör allt men alla kan göra något. Klicka på bilden för att visa filmen.


0
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mikaela
8 år sedan

Bra post Jenny! Ingen kan göra allt men alla kan göra nåt!

Johanna
8 år sedan

Vi åker till Lesbos nu på söndag. Håller för fullt på o packa med nödvändigheter att skänka. Men ärligt talat är jag lite rädd för vad man har att vänta sig… Hjärtat går ju sönder bara av tanken på alla dess stackars människor. Hur upplevde du det när ni var där? Var det väldigt orolig stämning på ön?

Elin Danielsson
8 år sedan

Väldigt bra info, allt kan vi som sagt göra något. . En sak som dock kan vara bra att tänka på är att just Radiohjälpen inte har några egna projekt utan är bara en insamlingsorganisation som sedan fördelar de pengar som kommer in till olika hjälporganisationer. Det gör att de administrativa kostnaderna (som kan vara upp till 25%) dras två ggr på den summan som skänks – först hos radiohjälpen och sen hos hjälporganisationen. Så om man vill att så stor del som möjligt av pengarna ska gå direkt till de behövande så är det bättre att skicka pengarna direkt till en av hjälporganisationerna.

Nästa inlägg

Knivbrev

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x