Knivbrev

 

Jag har i samarbete med Knivbrev provat på att slipa mina knivar via deras tjänst. Och för att jobba med mat så måste jag erkänna att jag hade pinsamt oskarpa knivar i kökslådan.  Och jag gissar att jag nog inte är den enda, man vänjer sig tyvärr vid att såga igenom tomaterna efter ett tag. Hihi. . .Men Jonathan har sagt en längre tid att vi måste lämna in dem på slipning.

Och nu blev det gjort ordentligt hos ett professionellt sliperi, och väldigt smidigt att man skickar iväg dem via post. Alla knivar behöver grundslipas en till två gånger om året, ett brynstål och dessa såkallade ”hemmaslipar” som många har hemma grundslipar inte eggen utan hjälper bara till att skärpa upp eggen för stunden.

IMG_4750

Tydliga instruktioner hur du skickar dina knivar står på knivbrevet och ligger med i brevet.
Vart du ska öppna brevet, och hur du ska lägga ner dem framgår tydligt.

IMG_4753

Man anpassar (klipper av) knivskydden och fäster knivarna i Knivbrevs specialskydd och lägger därefter ner dem i Knivbrevet.

IMG_4758
Sen fäster du adressklisterlappen du får med på framsidan, klistrar igen och postar på närmsta brevlåda eller postombud.  Ett par -tre dagar senare har du dina knivar hemma i lådan igen som nya. Man kan även skicka in som rekommenderat brev vilket gör att Knivbrevet är försäkrat upp till 15 000 kr.

Och det var helt otroligt hur vassa mina knivar blev, minns knappt att de var så här bra när de var helt nya. Nu skivar jag tunna fina bitar på nolltid.

IMG_5183

Det är verkligen en fröjd att jobba i köket med riktigt vassa och skarpa knivar.

IMG_5190

Vill ni också prova på knivbrev, så hittar ni dem HÄR

* * * I samarbete med knivbrev  * * *

0
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sofie
8 år sedan

Så himla smart, jag har tänkt länge att mina knivar måste slipas och detta verkar ju jättesmidigt!

Linda
8 år sedan

Tips! Skär dina tomater med en brödkniv. Fantastiskt!

Niklas Johansson
Reply to  Linda
8 år sedan

Sågar du sönder kött med en brödkniv också? Finns faktiskt tomatknivar som har tänder men vad sjutton har det med att slipa sina kockknivar att göra, dvs. finns ju mer än tomat att skära vilket kräver vassa knivar.

8 år sedan

Jag har varit nyfiken på knivbrev och det verkar vara ett smidigt sätt, men än så länge har vi hjälpsamma vänner som slipar knivarna åt oss på sin maskin.

Nästa inlägg

Nyplanteringar

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x