Välkommen September

 

Godmorgon och välkommen september,

Det är en månad med en hel del födelsedagar, och Melvin fyller hela 10 år nästa vecka. Så det kommer bakas en del kakor tills dess, och så tänkte jag göra en gullig tårta som jag fått tips om. Återkommer med den när det närmar sig, om jag inte misslyckas. Jag får kommentarer & mail om jag alltid lyckas med mina middagar / bakverk. Och jag lovar att jag misslyckas också, det händer att mina sockerkakor sjunker ihop, maränger som bränns eller kakor som flyter ut.  Men ni slipper se det här på bloggen, eller vem vet…… kanske det kommer ett inlägg där jag samlar alla misslyckade recept/ bilder lite längre fram. Haha…

rosor

Och eftersom jag tänkte att jag främst skulle baka småkakor till födelsedagen,
så hade det varit roligt om ni ville tipsa om era favoriter bland småkakor här i kommentarsfältet.

Det är alltid roligt att prova nya recept 🙂

0
Prenumerera
Notis om

18 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
al68
8 år sedan

Mysig med lite födelsedagar framöver. Småkakor är det bästa som finns, bruka göra schackrutor, vaniljhorn, bondkakor, skurna chokladbröd, kolasnittar, syltgrottor och gammelmormors gaffliner mm mm. Brukar även göra måna av dina recept. Skulle nog kunna leva på småkakor ; ). Lycka till med baket. Kram kram

jennysmatblogg
Reply to  al68
8 år sedan

Vaniljhorn? Men mums…. Har du recept på dem 😀

Kram

al68
Reply to  jennysmatblogg
8 år sedan

Vaniljhorn: 5 dl vetemjöl, 200 g smör, 2 msk vaniljsocker. Garnering: strösocker.
Hacka samman mjöl, smör och vaniljsocker, arbeta ihop till en deg. Låt vila en stund i kylen. Trilla ut degen i 8 cm långa pinnar, något tjockare på mitten, lägg dem på ett bakplåtspapper, böj dem till horn. Grädda i mitten i ugnen ca 12 min. Vänd dem i socker medan de är varma. 175 grader, ca 50 st.

Gaffliner: 200 g smör, 1 dl socker, 4 dl vetemjöl, 2 dl potatismjöl, 1 krm bakpulver. Rör ihop till en deg, rulla till runda bollar och tryck ut med en gaffel. Grädda 175 grader, 10-15 min.

Lycka till!

jennysmatblogg
Reply to  al68
8 år sedan

Tack 🙂
Hann redan snoka upp receptet på arla.se

Kram

al68
Reply to  jennysmatblogg
8 år sedan

Prova gafflinerna med, mina absolut favoriter ?

Carina
8 år sedan

Drömtårta : )

Malena
8 år sedan

GODASTE småkakan är helt klart kaffekakor! Du måste prova dom! http://www.kokaihop.se/recept/kaffekakor

8 år sedan

Så kul att ha lite födelsedagar att fixa till, det är ju så kul!! Här kommer lite tips på kakor som jag tycker är riktigt goda!
Cookies med vit choklad och björnbär, http://nouw.com/fredagskakan/vitchoklad-cookies-med-bjornbar-20218709?cache=130668720&
Citronkakor,
http://nouw.com/fredagskakan/citron-cookies-18178663?cache=918960778&
Rabarbergrottor,
http://nouw.com/fredagskakan/rabarbergrottor-20039333?cache=022939896&

Finns en hel del annat gott på min blogg också:-)
Ha en fin dag!

Åsa
8 år sedan

Har också en ”liten” kille som fyller 10 nästa vecka – hur gick det till!?! Vore kul att höra vad du tänker för mat – om ni ska ha det – på något familjefirande (inte med kompisar alltså). Jag tycker det är skönt om man kan ha samma mat till barnen som till de vuxna samt att det går att ha förberett dagen innan tex. Själv är jag faktiskt inte så mycket för sötsaker (mer än smågodis!!), uppskattar mest dina bra recept och tips på vardagsmat och även lite ”finare”. Jättebra blogg! 🙂

8 år sedan

Hallongrottor är mums ??

Laila
8 år sedan

Finns så mycket goda småkakor men några favoriter är nöttoppar och dubbla chokladsnitt (som jag hittat hos bloggaren bakverk och fikastunder).

Delia
8 år sedan

Alltså chokladdrömmar är ju klassiska o jag kan kränga hur många som helst 🙂 de är verkligen supergoda o smälter så gott på tungan när de smulas sönder hihi

Lisa
8 år sedan

Jitterbuggare!!

julia
8 år sedan

Har

julia
8 år sedan

Hej har ett recept på choklad kakor på min blogg

Livetpahogasen.wordpress.com

Kram

Anna
8 år sedan

Mina favoriter är helt klart kanelbullekakor och daimsnittar (jag brukar använda receptet från bakverk och fikastunder och sen brukar jag ringla på vit choklad efter gräddning) mums, nu blev jag riktigt sugen på att baka. Älskar småkakor, kan äta dom som godis 🙂 ha en bra kväll! 🙂

Jenni
8 år sedan

Jitterbuggare…het klart!

malena
8 år sedan

Brysselkex är både fina och goda!

Nästa inlägg

Kräftsallad

18
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x