Kräftsallad

Välkommen Måndag,

Här sitter jag och redigera bilder & skriver rent recept, jag försöker alltid vara ute i god tid. Så nu förbereder jag nya recept & inlägg till jul & nyår då vi kommer vara i Thailand. Jag gillar inte när jobbet hopar sig så därför är jag alltid ute i god tid, i väldigt god tid i detta fallet. Hihi.

En god kräftsallad blir det till lunch idag. Vad blir det för lunch för dig ? IMG_4861

I salladen hade jag
1 röd paprika
1 gul paprika
1 liten röd lök
blandsallad ( finns att köpa i påse)
soltorkad tomat
oliver
fetaost
körsbärstomater
kräftstjärtar

Serverades med Rhode Island.

Rhode Islandsås:
1/2  dl gräddfil
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl majonnäs
4-5 msk chilisås
5 droppar tabasco
1 nypa salt & lite peppar

Gör så här :
Börja med såsen, vispa grädden ”lättvispad” och rör ihop med gräddfilen och majonnäsen, vänd ner chilisåsen ( mer eller mindre hur stark du vill ha) Likaså tabascon, smaka sist av med en nya salt och ett par drag med pepparkvarnen. Ställ kallt innan servering

2

5 responses to “Kräftsallad

  1. Jisses vad fräscht och gott det ser ut, tack för all inspiration som du bjuder på!

    Inredningshjälpen/Anette

  2. Johanna skriver:

    Åå vart i Thailand ska ni? Vi åket också ditt på julafton och stannar i 3 veckor :). Tack för en fantastiskt inspirerande blogg <3

    1. jennysmatblogg skriver:

      Vi ska åka runt lite. Vi landar i Krabi en vecka innan jul och stannar i 4 veckor 🙂

  3. Rosa skriver:

    Till lunch åt jag ägg o avokado i skinka i ugnen. Man tar en muffinsform, lägger en skinkskivan i varje ”grop”, knäcker ett ägg i formen, toppar med en klyfta avokado, lite salt o paprikakrydda. In i ugnen ca 15 min i 200*. Till det hade jag en grönsallad. Receptet är från Åse 56kilo. Jättegott!

  4. Jenny skriver:

    Detta måste testas, Rosa! Kul med lite nya recept o enkla dessutom!! Tack tack ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *